divendres, 30 de desembre del 2011

Llers i corriols de Coquells

Lloc: Llers
Distància: 19 km
Temps: 2,15 h. aprox
IBP: 38AA
Altres:


Avui es tractava d'anar descobrint nous corriols per tal de crear una ruta espectacular per la zona de Llers, Vilanant i Cistella plena d'aquests camins estrets. Hem seguit part d'una ruta del Kaiserbtt. Val a dir que hem disfrutat molt perquè l'objectiu de circular per corriols l'hem complert plenament.

Hem sortit de Llers en direcció a Mas Molar. Avui enlloc de baixar pel corriol que et porta a St. Quirze d'Olmells, hem seguit per l'esquerra pel camí que porta al Purgatori. Abans d'arribar-hi hem trencat a la dreta per una trialera amb tant per cents del 30% fins a travessar el Rissec. És molt complicada i nosaltres l'hem feta a peu. Una vegada aquí (a l'alçada del quilòmetre 6), hem pujat pel camí, molt net per cert, i hem fet uns 3km de corriols amb dues baixades sensacionals.

La segona part nova de la ruta l'hem iniciada amb una pujada dura a partir del 10. Un cop a dalt i després de solucionar una punxada, en Benet ens ha sorprès amb unes birres, unes patates i unes olives. Ets un crack! Acabat l'aperitiu, hem baixat per un corriol molt divertit, fàcil tècnicament, fins arribar a Coquells. A partir d'aquí i per camí conegut fins a Llers.

En resum una ruta de categoria difícil (les caigudes les podem comptar amb els dits de dues mans; això sí, sense importància!) i amb un 90% de corriols. La seguirem treballant per tal d'aconseguir un recorregut d'uns 30km, d'un nivell intermig i amb molt de corriol.

dimecres, 28 de desembre del 2011

Roses-Cadaqués

Lloc: Roses
Distància: 40 Km
Temps: aprox. 3,30h
IBP: 63AB
Altres: Grans vistes de la zona del Cap de Creus
Wikiloc:


Per començar amb el bloc tenia pensada una ruta important i aquesta d'avui ho és. En Jaume des de l'estiu que m'estava taladrant amb aquest recorregut. N'havia sentit tant a parlar que la coneixia de pe a pa. Però la realitat ha superat tot allò explicat.

La sortida l'hem feta desde Roses per carretera en direcció a l'Almadrava i per asfalt. Un cop allà ens hem enfilat per la urbanització fins trobar la pista que ens ha portat a les portes de la zona de Punta Falconera. Allà hem fet l'únic corriol del dia, un camí pedregós, amb lleugera pujada. Anar pedalant ens hem plantat al Bulli i a cala Pelosa i Joncols.

La primera gran pujada de la jornada començava allà. 3 Km de contínua pujada amb rampes que no han arribat mai al 10%. Es fa perfectament i un cop a dalt el millor de tot la vista, ja es veu Cadaqués i la baixada!

De Cadaqués fins a Perafita pel camí de l'aigua. Els tant per cents més durs de la jornada els hem trobat aquí. Amb paciència i alguna pulsació disparada hem arribat al cap damunt.

Finalment i després d'un tros per carretera ha vingut la baixada per pista fins a Roses, sense res més a destacar que alguna vaca amb la que ens hem creuat. En definitiva una gran ruta per ccomençar el bloc, totalment aconsellable pels paisatges i quasi, quasi, 100% ciclable.

Per divendres en preparem una de corriols 100% per la zona de Llers. Ja ho explicarem.