dimarts, 31 de gener del 2012

El Puig d'en Corella

Lloc: Figueres
Distància: 11,5 Km
Temps: 1 hora
IBP: 25 BA
Altres: Recorregut ideal per fer amb molt poc temps
Wikiloc: Enllaç a la ruta

Avui tocava fer una sortideta d'un parell d'hores, però per raons familiars m'ha estat impossible. Això sí, preveient que el cap de setmana serà complicat sortir (si més no això diu en Tomàs Molina), he decidit fer una volta encara que només fos  d'una hora.

Últimament hem descobert una sèrie de corriols a prop de les Antenes de Llers. Aquests han estat l'objectiu d'avui. Enllaçar aquests camins nous i trobar una sortida als descoberts en el Puig d'en Corella, en el track és la distància que va del quilòmetre ,3.300 fins al 5,200. 5 estrelles.

Una vegada fet això, he estat dubtant si pujar a les antenes o anar cap a Avinyonet. Al final m'he quedat a mitges, el temps se m'ha tirat a sobre. A veure com pinta el temps de cares al cap de setmana i si la fred que anuncien ens permetrà sortir.

diumenge, 29 de gener del 2012

Buscant el "reparo". La clàssica

Lloc: Figueres-Navata
Distància: 32,5 km
Temps: 2,30h
IBP: 40BB
Altres: Bona ruta per fer amb tramuntana moderada
Wikiloc:

Ahir dissabte teníem previst fer una sortida betetera escolar, recuperant les que feiem fa justament un any. Però està demostrat que aquest curs de moment no toca sortir en bici. Quan finalment, a tots ens va bé, resulta que la pluja hi diu la seva. A les 9,00 del matí a Sant Gregori va començar a ploure i entre que no teníem els "xubasqueros" i la Sala de Canet d'Adri era molt a prop, vam decidir deixar les bicis per un altre moment (no fos cas que ens refredéssim) i anar a esmorzar.

Avui a les 8,00 del matí i abrigats com uns esquimals, hem fet un passeig amb  la colla dels diumenges. Veient la tramuntana que feia, hem buscat el "reparo" i hem anat cap a Pontós, tot seguint el cami de Sant Jaume. Una vegada a Pontós, direcció a Navata i d'allà a Taravaus passant pel corriol que hi ha molt a prop del golf de Navata. En total una ruta d'uns 30 km sense cap dificultat tècnica destacable i amb uns últims quilòmetres durs, degut a les condicions climatològiques. És una ruta que en el sentit de les agulles del rellotge o en sentit contrari solem fer moltes vegades, per això el nom de "la Clàssica".

dimecres, 25 de gener del 2012

Un altre que també la mena molt bé!

Aquest del vídeo també la mena molt bé, sobretot després del "pinyo" que es fot!


Step by step from chris akrigg on Vimeo.

dimarts, 24 de gener del 2012

Pont de Molins

Lloc: Pont de Molins
Distància: 21 km
Temps: 1h 30 min
IBP: 40 BA
Altres: Pujada al Roure per carretera
Wikiloc: Enllaç a la ruta

 Avui dimarts a Figueres feia molta tramuntana, fet que dificulta molt sortir en btt. En Jaume em va comentar que un bon lloc per sortir en dies com aquest (això sembla un anunci de compreses, jejeje) era la zona del camí de la Muga, a partir de Pont de Molins direcció cap al pantà.

 Com que tenia ganes de fer una estona de bici, i provar si havia desaparegut el soroll, he carregat la btt al cotxe i cap a Pont de Molins hi falta gent. La ruta que m'ha sortit no té cap dificultat tècnica, llevat de la part que va de Boadella a la carretera de Darnius a Terrades. És aproximadament un quilòmetre difícil de fer sense posar el peu a terra, segueix el GR.

 A partir d'allà es passa per un dels corriols més macos de la zona, és el que ressegueix el Ricardell fins arribar a Biure. D'aquí i per carretera, un parell de quilòmetres de contínua pujada fins arribar al Roure. Cal agafar ritme perquè la pujada és constant i les rampes volten entre el 6 i el 10%. Una vegada al monestir, frenètica baixada fins a Pont de Molins. Cal anar en compte amb la part final perquè hi ha molta graveta ("gravilla") i patina molt. Ho dic per experiència, m'he fotut una nata que ni en Jorge Lorenzo. Per sort només han estat quatre rascades i el genoll dret força masegat. Ja veurem com pinta demà i el cap de setmana.

 Ah! Important! Per dies de tramuntana és un bon lloc per sortir!

dissabte, 21 de gener del 2012

Figueres-Avinyonet. Corriols

Lloc: Avinyonet
Distància: 14 km
Temps: 1h 20 min
IBP: 32AA
Wikiloc: Enllaç a la ruta 

Per qüestions que no vénen al cas, avui hem sortit molt poca estona. Hem decidit que els hi ensenyaria els nous corriols que he fet aquesta setmana. L'experiència ha valgut la pena. Queda una ruta molt propera a Figueres, amb una dificultat tècnica important i que es pot fer amb poc més d'una hora, ideal per aquests dies que no hi ha gaire temps. Hi hem afegit una baixada pel Tubo. Aquest ja comença a ser ciclable, però s'ha d'anar alerta amb la sorra i les pedres soltes que hi ha i amb la boca de l'infern ja que cada vegada queda menys espai per passar per sobre.

Avui he penjat l'enllaç al wikiloc de manera privada, perquè és una ruta que s'assemblea molt a una penjada i així no saturo als seguidors del wikiloc amb les meves rutes.

 Per cert tinc la bici al taller. Després del típic mes de rodatge la vaig portar dimarts a fer un cop d'ull per tal de veure si estava tot correcte i resulta que me la tornen amb un soroll molt molest a la zona de la roda de darrera. A veure què serà? De moment fins dimarts sense bici :(

dimarts, 17 de gener del 2012

Aquest, sí que la mena!

Classic Shore Day from Brad Walton on Vimeo.

Figueres-Llers. Corriols i trialeres

Lloc: Llers
Distància: 23 km
Temps: 2 hores
IBP: 55AA
Altres: És una ruta complicada, amb molta pedra i trialeres de nivell alt. Wikiloc:

Ruta entre Figueres i Llers de dificultat alta que fa la volta al Puig de les Basses i el Puig d'en Clos. Bona part dels camins són corriols i trialeres poc coneguts. Hi ha una sèrie de trams que cal fer a peu, però val la pena.
 A destacar:
 1) 2,8km-3,8km: corriol molt divertit amb una parell de baixades molt destacades. El problema és l'enllaç fins la carretera de Llers, perquè cal travessar el torrent de les Avalls. Si ha plogut hi ha força aigua.
 2)Des del circuit dels arcs fins al km 7,6 és totalment ciclable excepte una rampa que es fa a peu. Al final d'aquest tram, existeix la possibilitat de travessar l'autopista per un pas d'animals. La gent de Eobikes ho fan, us deixo la ruta.
 3)La pujada a Llers, pel costat dels Hostalets, per les rampes que hi ha.
 4)La baixada a Llers des del Puig d'en Clos és una trialera amb molta pedra, difícil de fer sobre la bici. 5)La trialera del km 19 fins a l'entrada del Tubo, espectacular! Alerta és difícil!

diumenge, 15 de gener del 2012

Diumenge a la tarda. Mini sortida

Lloc: Vilafant i Avinyonet de Puigventós
 Distància: 16 km
Temps: 1.20
IBP: 30AB
Altres: Gran quantitat de corriols a prop de Figueres
Wikiloc:

 Aquest cap de setmana i degut a la passa del ventre no he pogut sortir. Però aquesta tarda després de dinar he provat el cos per veure com estava. La sortida ha estat curta però a estones intensa. Feia temps que tenia al cap els corriols que surten a la ruta d'avui. Del quilòmetre 2 al 3 són un conjunt de camins estrets i molt divertits, amb alguna pujada exigent. Queda pendent descobrir un camí cap a la carretera de Llers.

 La baixada cap a l'entrada del Tubo està molt enverdissada i exigeix cert nivell tècnic. Recordar que el Tubo està bastant impracticable. Com a novetat els quilòmetres 8 i 9, una sèrie de corriols totalment ciclables, la gran majoria pel mig de bosc de pins.

 Apa, a veure si aquesta propera setmana podem sortir sense cap dificultat afegida.

dimarts, 10 de gener del 2012

Figueres-Fortià-Empuriabrava




Avui es tractava de fer quilòmetres a una velocitat mitjana mitja-alta. Al final han sortit quasi 45 km del més absolut planer entre Figueres i Empuriabrava. Adjunto algunes dades extretes d'Oruxmaps. El track no el penjo perquè el recorregut no té res de particular, si algú li interessa me'l pot demanar.

Distancia recorrida: 43,7 km (02:38)
Tiempo en movimiento: 02:19
Velocidad media: 16,5 km/h
Vel. en Mov.: 18,7 km/h
Velocidad Máxima: 29,9 km/h

diumenge, 8 de gener del 2012

Figueres-Llers-Sta Maria del Roure

Lloc: Sta Maria del Roure
Distància: 34 km
Temps: 2,20
IBP: 42BB
Altres: Avui estrenava l'apliació Oruxmaps
Wikiloc:


Allò que diu en Guardiola, de: "si ens aixequem ben d'hora, ben d'hora", avui no ha estat possible. Ja vaig avisar a la colla dels diumenges que no sabia si podria ser-hi. Total que a les 11,00 estava a punt per fer la sortida. Tenia ganes de pujar a les antenes de LLers amb la bici nova per veure com funcionàvem plegats. Ha estat un èxit. Sense forçar la marxa he fet les dues primeres rampes amb el plat mitjà. Es coneix molt que pesa menys que la bici vella.

Un cop a can Pot, no m'he pogut estar de fer el corriol que et deixa a l'entrada del dispensari de Llers. Com més el faig, més m'agrada, tot i que algun dia em menjaré algun pi!

Tenia previst anar al Roure i he pensat que tot i anar sol podia fer el corriol que passa entre l'Hortal i les Boïgues. No hi havia caçadors i he disfrutat molt de la baixada. Després d'anar cap al restaurant el Molí pel camí de la Muga, he pujat al Roure pel corriol que hi ha a mà esquerra de la carretera de Biure. Es troba molt trencat, he posat els peus a terra uns 100 metres.

Una vegada a Santa Maria del Roure, he baixat pel camí que tira pel dret, no l'havia fet mai. És una baixada pronunciada però sense cap dificultat. Una vegada a Pont de Molins i per fer quilòmetres he anat cap a Vilarnada, Cabanes i Figueres. En resum, una gran sortida, amb una mica de tot. Us penjo algunes fotos.

dijous, 5 de gener del 2012

La ruta del vi

Lloc: Peralada-Masarac-Mollet de Peralada
Distància: 40km
Temps: 2,20
IBP: 36BC
Wikiloc:


Recorregut sense cap dificultat tècnica i amb una pujada destacable entre Vilarnadal i Masarac, que fa la volta al Montpedrós i la Serra de l'Altrera. És ideal per rodar i fer quilòmetres. Tornant de Mollet s'ha de travessar l'Orlina, si ha plogut és complicat de fer-ho sense mullar-se (l'alternativa és anar cap a Morassac). I sortint de Peralada, la Muga duia molta aigua i no es podia passar. A part d'això, pel meu gust hi ha massa asfalt.

Al wikiloc he penjat algunes fotos de la pujada que he esmentat abans.

dimarts, 3 de gener del 2012

Figueres-Vilanant

Lloc: Vilanant
Distància: 23km
Temps: 2 hores
IBP: 36AA
Wikiloc:


La zona de Vilanant, Cistella i Llers és una zona que m'agrada molt. Segurament pels records de la infantesa, però també per la gran quantitat de camins i corriols que hi ha.

Avui amb en Josep hem sortit des de Figueres per anar al nord de Vilanant per ciclar pels corriols que la setmana passada vam fer amb en Benet i en Jaume. De totes maneres el que volíem era eliminar les dificultats tècniques que ens havíem trobat el divendres passat i descobrir altres camins que ens permetessin arribar al mateix lloc però amb una complicació mitjana.

Val a dir que ho hem aconseguit. Ens ha sortit una ruta fàcil amb dues baixades per corriols molt divertides. La llàstima és que el temps se'ns ha tirat a sobre i quan hem sortit a Coquells hem tornat cap a Figueres. Això sí, abans hem fet el corriol del camp de futbol de Vilanant.