diumenge, 29 d’abril del 2012

La ruta de l'exili

Lloc:Figueres- Maçanet de Cabrenys- La Vajol- Les Illes (França)- Figueres
Distància: 90 km
Temps: 6h 50 min (en dos dies)
IBP: 140
Altres:
Wikiloc:


Aquest cap de setmana hem fet una sortida d'aquelles emblemàtiques. Dissabte al matí amb en Carlos, en Josep i en Mudu vam pujar cap a Maçanet de Cabrenys. 40 km, bona part d'ells per camins coneguts. A destacar la baixada del Roure fins a Boadella. Per últim ens esperava la pujada a Maçanet. El cami s'enfila a partir de la Central. Val a dir, que si s'agafa un ritme constant, les rampes es poden fer sense gaire dificultats.

Una vegada arribats a Maçanet, ens vam allotjar a la Quadra (com sempre un tracte familiar, extraordinari i amb totes les facilitats del món, per a la gent que anem amb bici. Moltes gràcies). Dinar amb la colla de l'escola i al vespre vam anar a jugar a futbol golf. Quin tip de riure que ens vam fer.

Per diumenge ens hem reservat la ruta més espectacular i més històrica, la ruta de l'exili. De bon matí ens hem dirigit cap a la Vajol. Ho hem fet per carretera perquè durant la nit ha plogut molt i no sabíem com trobaríem els camins. La carretera està asfaltada, són 5-6 km però les rampes tenen un desnivell molt gran, plat petit i pinyó gran, i per asfalt!

De la Vajol ens hem dirigit cap al coll de Lli. És una pista molt trencada també amb un gran desnivell. Una vegada a França la baixada a les Illes s'ha de fer un bon tros a peu. L'entorn, el bosc, la nostàlgia valen molt la pena.

Una vegada fetes les fotos de rigor al restaurant els trabucaires, on Companys va menjar una truita que diuen que mai va pagar, hem tornat a enfilar-nos fins al coll de la Manrella. D'aquí tot baixada fins a Darnius. En prou feines 25 minuts! Una baixada realment llarga i sense cap dificultat.

Finalment i a tota bufa, cap a Figueres. Això sí hem fet el corriol del Ricardell i el de Biure. En definitiva una gran ruta, 100% recomanable.


dissabte, 21 d’abril del 2012

Figueres-Les Escaules-El Roure

Lloc: Figueres-Les Escaules-El Roure
Distància: 29 km
Temps: 2h 30 min
IBP: 52 BA
Altres: Ruta 5 estrelles
Wikiloc:

El recorregut d'avui és d'aquells que el disfrutes molt i no tens ganes que s'acabi. Té de tot algun tram de carretera, pista i alguns corriols de baixada i també algun de pujada d'aquells que anomenem "5 estrelles".

Aprofitant el dia radiant que feia a les 8,30 del matí ens hem dirigit cap a les antenes de Llers. Avui les hem pujat de manera sobrada :) Com que a mitja pujada hem tingut punxada , i ens hem aturat a  solventar-la, la pujada ha estat la meitat de dura.

Abans d'arribar a Llers, hem fet el corriol de Can Pot, un etern clàssic (mai millor dit avui). Val a dir que el terra estava molt moll i en alguns punts era, fins i tot, perillós. De Llers a les Escaules per camins i corriols molt divertits, un puja i baixa.

La millor part del dia comença a les Escaules. D'aquí fins a Pont de Molins, la ruta circula per bona part de corriols amb baixades pronunciades i espectaculars. De totes maneres no cal oblidar que tot allò que baixa, puja. Per mostra veure les fotografies. Al quilòmetre 14,2, hi ha una rampa de 300 m molt descarnada i amb un    % del 21. Nosaltres l'hem fet a peu, però la baixada posterior mereix l'esforç.



dimarts, 17 d’abril del 2012

Figueres-Navata (3). La Clàssica

Lloc:Figueres-Navata
Distància: 31 km
Temps: 2 h.
IBP: 51BB
Altres:
Wikiloc:


Aquest dimarts a la tarda hem sortit en direcció a Pontós per tal de refugiar-nos de la tramuntana. Casualitats de la vida, el vent ha girat de direcció i l'hem tingut de costat bona part de la ruta. Què hi farem?

Per variar una miqueta hem seguit, en part, un track d'encametes, us en deixo l'enllaç.

De Figueres a Borrassà hem escalfat i rodat a bon ritme. A partir, d'aquí la ruta s'enfila en direcció a Pontós,   fins arribar a la Torre de l'Àngel. són poc més de 3 quilòmetres en que es dobla l'alçada, amb algunes rampes de l'11%.

Del quilòmetre 9,5 fins al 13, són camins totalment nous per a nosaltres, amb una baixada espectacular i un camí que s'enfila fins arribar a l'aparcament de Mas Terrats. Abans d'arribar-hi, cal fer uns 100 metres a peu,  degut al mal estat del corriol.

En els següents quilòmetres, tots per pista, cal destacar la baixada fins a Canelles, la duríssima pujada pel mig del poble i la baixada que ens ha portat en paral·lel al Fluvià. És un bon puja i baixa, però sense cap dificultat tècnica.

La resta de camins ja són coneguts i comentats. Només destacar la velocitat mitjana en moviment de 16 km/h, que pel desnivell que hi ha, i el vent que bufava, no està gens malament. Aquesta ruta segur que la repetirem amb la colla dels diumenges. Carai! per això li diem la Clàssica.


diumenge, 15 d’abril del 2012

Resum de la setmana 8 al 15 d'abril

Durant aquesta setmana hem fet aproximadament uns 90 km, alguns d'ells molt "canyeros".

El dimarts la ruta va ser d'exploració. La zona era la que recorre Llers i Avinyonet resseguint un corriol d'Itinerània. És un cami molt pedregós i brut. De moment no val la pena :(

El dissabte la ruta va passar per Creixell i Ordis. L'objectiu també era trobar nous corriols. Alguns d'ells ja els hem penjat i alguna cosa nova hem trobat, però també ens hem emboscat de mala manera. De moment no penjarem el track perquè cal polir-lo.

Finalment,  avui diumenge hem fet la clàssica cap Navata, resguardant-nos de la tramuntana. Quan érem a Avinyonet de Puigventós al passar per sobre d'una vorera he fet un "llantaçuuuuuuu" que m'ha deixat la roda a terra amb només 10 metres i ha descargolat tot el carret dels pinyons. Hem pensava que hauria de trucar al RACC.


Per cert els dies 28 i 29 d'abril volem fer la volta de Figueres a Maçanet de Cabrenys, i de Maçanet a La Vajol i Figueres. La idea és dormir a Maçanet i diumenge tornar cap a Figueres. Si algú vol venir que ens ho digui a través d'un comentari abans de divendres vinent.

dilluns, 9 d’abril del 2012

Figueres-Sant Nicolau (2)

Lloc: Borrassà-Creixell-Ordis
Distància: 29 km
Temps:  2h 30 min
IBP: 62 BA
Altres: Oh! quina ruta més guapa i sense dur-la preparada. Aquestes són les millors.
Wikiloc:
Volta que segueix un recorregut clàssic, però per camins i corriols poc freqüentats, d'un nivell mitjà.

Avui a les 8,00 érem 5 ciclistes, una mica espantats pels núvols i la tramuntana. Per això hem decidit anar cap a la zona de Pontós. Amb en Josep hem proposat el corriol de pujada cap Pontós.Tot seguit en Carlos s'ha animat, fent memòria d'una cursa popular de fa una vintena d'anys i ens ha endinsat per bona part d'aquest corriols que volten els boscos de Creixell i Ordis. Són els que van des del quilòmetre 7 fins al 16 són tot camins pel mig del bosc amb desnivells destacats. Es travessa dues vegades la riera d'Alguema, fet que comporta posar el peu a terra i fins i tot mullar-se els peus (13,4km). La baixada fins aquest punt és molt destacable. Però com sempre tot allò que baixa, puja. No cal oblidar-ho.

La tornada és per Pols, Santa Eugènia i el corriol del Manol a prop de Vilafant. Al final ens ha sortit una ruta amb índex IBP de 62 BA, prou destacable! Com dèiem tornant, últimament, els diumenges ens estem animant!

dissabte, 7 d’abril del 2012

Arenys d'Empordà

Lloc: Arenys d'Esmpordà
Distància: 42 km
Temps: 3h 30 min
IBP: 43 BB
Altres: Ideal per pedalar i fer algun corriol
Wikiloc:

Avui hem recuperat algun dels corriols que ja havíem fet a la Peusseca 2011. Ens hem deixat el que porta a travessar el Fluvià amb aigua fins a la cintura (és que no feia molta calor). De Figueres fins a Garrigàs per pistes sense cap dificultat. Avui sí hem fet un bon escalfament.

Una vegada travessat Garrigàs comença la diversió amb una sèrie de corriols  amb lleugera baixada fins a tocar el Fluvià. No tenen cap dificultat tècnica. D'Arenys fins a Ermadàs tot és pista amb alguna rampa pronunciada.

Finalment i després de creuar la N-II (aprofito per demanar el seu desdoblament!!!!) baixem cap a Creixell resseguint un parell de corriols que no haviem fet mai de baixada. En resum, una ruta per estirar les cames i amb moments puntuals de gran diversió!

dijous, 5 d’abril del 2012

Antenes de Llers

Lloc: Antenes de Llers
Distància: 15 km
Temps: 1h 15 min
IBP: 27 BB
Altres: Poca estona=ruta canyera
Wikiloc:

Després de no poder sortir degut a la pluja d'aquests dies, i haver ajornat la volta pel Manol i la Muga, tenia ganes de sortir. De totes maneres només disposova d'una hora i mitja. Així que he decidit dirigir-me cap a les antenes de Llers. Però per fer-ho divertit i diferent, el circuit l'he fet en la direcció inversa de com el solem fer.

No sé si ha sigut el poc escalfament o què, però amb les dues pujades que hi ha abans d'arribar al quilòmetre 6, m'he ofegat com feia temps que no em passava. Buff! si arribo a portar bombona d'oxigen me "l'enchufo" per les venes :-)

Una vegada recuperades les forces m'he dedicat a recórrer els  corriols i camins que volten per les antenes de Llers. Alguns d'ells tenen una dificultat tècnica mitjana-alta. I per últim el Tubo que ja quasi és ciclable al 100%.

dimarts, 3 d’abril del 2012

Més val que tard que mai!

Lloc: Creixell-Avinyonet de Puigventós
Distància: 30km
Temps: 2h 30 min
IBP: 54 BA
Altres:
Wikiloc:

Diumenge vam sortir en Carlos, en Lluís i jo. Es coneix que som a Setmana Santa perquè la colla era molt reduïda. En Carlos es va proposar voluntari per fer-nos de sherpa. I tal dit tal fet, ens va fer una ruta més de trekking que de btt. Principalment del quilòmetre 7 al 12, on és complicat no posar el peu a terra. De totes els paratges per on se circula valen molt la pena, un 10!

De Navata a Figueres, tot són pistes i corriols que ja hem explicat altres vegades.