dissabte, 30 de juny del 2012

Figueres- Cistella- Lladó

Lloc: Cistella, l'Ambrí, Lladó
Distància: 43 km
Temps: 3h 30 min
IBP: 50 BB
Altres: Visita al Castell dels Moros de Vilanant
Wikiloc:


Ahir vam decidir fer una ruta d'aquelles que teníem guardada per si algun dia no sabíem què fer. Així va ser com ben d'hora, ben d'hora, vam pujar cap a Cistella, l'Ambrí, el trencant de l'Estela i Lladó.

Ens vam dirigir cap a Vilanant amb l'objectiu de pujar al Castell dels Moros ja que en Josep no hi havia estat  mai. (En una ruta anterior hi ha fotos d'aquest racó de l'Empordà). La rampa per accedir-hi és d'aquelles que recordes, degut al tant per cent i el mal estat de la pista. Una vegada feta la visita de rigor, ens vam dirigir cap a Cistella a un bon ritme i iniciant la pujada per la Serra d'en Clotes que ens portaria de  50 metres a quasi 300 m, amb poc més de sis quilòmetres. Durant la pujada vam patir una punxada que ens va fer perdre força temps.

Un cop arribats al trencant de l'Estela i Can Ballart,  vam dirigir-nos cap a Lladó, gaudint d'una llarga baixada fins al Manol. Una vegada a LLadó la ruta fa una volta innecessària, perquè buscàvem un camí que resseguia el riu, però actualment està molt emberdissat.

diumenge, 24 de juny del 2012

Figueres-Pontós-Ordis (2)

Lloc: Pontós i Ordis
Distància: 30 km
Temps: 2h 25 min
IBP:  40 BC
Altres: Visita a la font dels Estudiants
Wikiloc:



Ruta senzilla amb un parell de pujades i baixades destacades. Bona part dels camins ja els hem comentat en altres entrades. De totes maneres ens agradaria destacar:

1.- La baixada des del quilòmetre 11 fins a la Riera d'Alguema, amb la Font dels Estudiants, i d'aquí fins a trobar la carretera de Pontós.


2.- El camí des de Sant Nicolau fins a la carretera d'Ordis. A partir del quilòmetre 18,5 el corriol es troba molt emboscat i amb alguna esllavissada que dificulta el pas. A veure si entre tots aconseguim que no es perdi aquest camí.

divendres, 22 de juny del 2012

Petit homenatge a l'Sthéphane Brosse

Gràcies per permetre'ns conèixer aquests indrets i aquests moments. Descansi en pau.


 

Empordà 360º

Aprofitant les vacances d’estiu, aquest 2012, volem encetar un projecte amb la BTT, l’anomenarem: “Empordà 360º”. La idea és unir les dues rutes beteteres que fan la volta a l’Alt i el Baix Empordà, passant per: Figueres, l’Escala, Torroella de Montgrí, La Bisbal, Verges, Sant Miquel de Fluvià, Navata, Sant Llorenç de la Muga, La Jonquera, Llançà, Cadaqués i Roses. Aproximadament són uns 350 km.

Tenim pensat, dividir-ho en sis etapes, no consecutives, amb l’objectiu de fer uns 60-65 km cada dia. La primera seria Figueres-Torroella de Montgrí. El fet de no ser consecutives, fa que haguem de dependre del cotxe i del tren, per tal de retornar a Figueres, però tal i com està pensat “Empordà 360º” es pot fer perfectament.

La idea que tenim és que durant els mesos de juliol i agost, “Empordà 360º”, es pugui fer en la seva totalitat. Aquest període de pràcticament dos mesos permet ser flexibles amb les dates de realització i poder-nos adaptar a les dates que a la colla li vagi més bé. Per tant, si algú té ganes de fer-la tota o fer alguna de les etapes que m’ ho comenti perquè ens ajustaríem a les demandes, per tal de fer el projecte plegats. Com més serem més riurem!

Us adjuntem les dues rutes separades que es troben al wikiloc i les etapes.

PROJECTE BTT 2012 “EMPORDÀ 360º” aprox 350 km (sense enllaços)

1.- Figueres- L'Escala- Torroella de Montgrí: 45 km + 20 km (enllaç) 

2.- Torroella- Palafrugell- La Bisbal- Verges (Baix Empordà): 70 km

3.- Flaçà (Verges)- Camallera- Pontós- Navata- Llers: 60 km

4.- Llers- Sant Llorenç de la Muga- Darnius-  La Jonquera: 60 km

5.- La Jonquera- Espolla- Vilamaniscle- Llançà: 60 km

6.- Llançà-Cap de Creus- Cadaqués- Roses- Figueres: 70 km


diumenge, 17 de juny del 2012

Figueres- Orfes-Espinavessa

Lloc: Figueres- Orfes-Espinavessa
Distància: 44 km
Temps: 3 hores
IBP: 48 BC
Altres: Ritme infernal
Wikiloc:



Avui la ruta la podríem anomenar: "De com un festival de ballet fa canviar els hàbits dels ciclistes". Diumenge a les 8,00 h, 13 ciclistes (la meva tia hagués dit que el 13 és mal punt i que ella es quedava a Figueres sense fer la volta) estàvem disposats a sortir un parell d'hores, perquè el que escriu havia d'anar a veure les seves filles com feien el festival de ballet. Hi ha coses sagrades i el festival és una d'elles. El problema ha estat la interpretació que n'han fet alguns ciclistes. M'explico.

En Joan la setmana passada va proposar de repetir la marxa de Mas Pau. L'inconvenient estava en els més de 40 km que té, i en la dificultat de fer-la en poc més de dues hores. Però com que "impossible is nothing", amb un ritme infernal, l'hem feta, Olé tu!!

Fins a Sant Nicolau la ruta és molt coneguda i l'hem explicada més d'una vegada al bloc. Una vegada a Canelles, ens hem dirigit cap a Vilert per pistes amples i amb lleugera baixada fins arribar a la resclosa d'Orfes. Aquests han estat els metres divertits de la ruta (veure foto). Hem atravessat el Fluvià amb l'aigua a mitja roda, amb verdet a la resclosa que feia el moment molt emocionant. Cap de nosaltres ha caigut a l'aigua i hem pogut continuar sense cap incidència destacable.

En direcció a Vilert hi ha una rampa important amb pendents del 10-12%, la gran sort és que són 400 metres, i amb paciència, i algun cop de ronyó es fa bé. Fins a Figueres no hi ha res destacable i bona part dels camins ja els hem explicat alguna vegada.

 

diumenge, 10 de juny del 2012

Aiguamolls de l'Empordà

Lloc: Figueres-Roses pels Aiguamolls de l'Empordà
Distància: 50 km
Temps: 3 hores
IBP: 30 BC
Altres:
Wikiloc:

Feia dies que tenia la bicicleta aparcada per motius ben diversos. Ahir quan vaig rebre la convocatòria per sortir amb la colla dels diumenges, les ganes de sortir eren molt grans.

En Joan ens va proposar anar a Roses pels aiguamolls. Ens hem trobat a les 8,00 a la plaça del Gra. Al final 10 beteteros disposats a passar una estona divertida. Semblàvem el Tour i "su serpiente multicolor".

La ruta no té cap dificultat tècnica. És molt planera i en el 99% dels quilòmetres se circula per pista i camins amples. Això sí, en Joan ens ha fet passar pel Manol, amb l'aigua a mitja cama, per la qual cosa, hem anat frescos tot el matí.

Arribats a Vilanova de la Muga pel camí del Manol, ens hem dirigit cap a Castelló passant per l'únic corriol del dia. El recorregut continua cap al Cortalet i passa pel mig dels aiguamolls fins arribar a la depuradora d'Empuribrava. Una vegada travessada la Muga, ens hem dirigit a Roses.

La tornada cap a Figueres l'hem feta per la ruta cicloturista que uneix les dues poblacions. En definitiva un autèntic passeig que es pot fer amb família.