dilluns, 29 d’octubre del 2012

dissabte, 27 d’octubre del 2012

Figueres

Lloc: Figueres
Distància: 22,5 km
Temps: 1h 30 min
IBP: 33 BB
Altres: Ruta ideal per fer si es disposa de poc temps perquè combina una mica de tot
Wikiloc:

Aquest cap de setmana havíem de desplaçar-nos cap a Girona, per tal de fer una ruta molt seriosa: la volta a la serra de Finestres. Però per causes meteorològiques l'hem aplaçada sine die.

Es presentava un cap de setmana sense bici, ja que per avui al migdia anuncien tramuntana força 10. De totes maneres, aquest matí he decidit sortir tot sol, per tal de matar el cuquet.

He iniciat la ruta tard i em preocupava que m'enganxés la tramuntana, per la qual cosa, he voltat a prop de Figueres, i només, una hora mitja. És un recorregut el 99% dels camins explicats al bloc. M'agradaria destacar els corriols que van de Palol de Salbadòria fins a Vilafant i també els d'Avinyonet. La resta són pistes que avui es trobaven molt enfangades. Per acabar i tornar cap a Figueres, he pedalat pel Tubo. Torna a estar 100% practicable. És un espectacle baixar-hi!

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Figueres-Vilamaniscle-Mollet de Perelada

Lloc: Figueres-Vilamaniscle-Mollet de Perelada:
Temps: 3 h 15 min
IBP: 35 BB
Altres:
Wikiloc:



La ruta d'avui l'hem decidida a partir de la pluja i segons el nostre parer on hi hauria menys fang. Això del fang ho hem encertat. Ara l'aigua, les basses i els peus molls no ens ho ha tret ningú.

Amb ritme tranquil ens hem dirigit cap a Vilabertran pel camí de Sant Jaume, esquivant les piscines naturals. I de vertitat que semblava que pedalàvem a dins d'una piscina. Al quilòmetre 5 hem pedalat més de 200 metres sense saber per on circulàvem. Hem travessat la Muga sense cap problema, però no ens hem atrevit amb el Llobregat, per la qual cosa hem anat a trobar el pont de la carretera.

De Perelada fins a Delfià per  la pista clàssica, amb bones condicions, excepte el tram dels "doquins". Tots ells inundats amb una mà d'aigua. Un cop a Vilamaniscle ens hem decidit per seguir per asfalt fins a Rabós. De totes maneres, per tal d'evitar la monotonia de l'asfalt,  l'Alfred ens ha dirigit per una sèrie de camins molt guapos i que s'han de seguir explorant. Però hi havia una sorpresa amagada. Travessar una riera al quilòmetre 23 amb aigua a genoll.

Arribant a Rabós hem vist com l'Orlina baixava molt carregada. Hem seguint paral·lels al riu fins pràcticament arribar a trobar el camí que et porta a Delfíà. Això sí, ens hem tornar a mullar per tal de travessar el LLobregat. La baixada (31 km) per trobar el riu en un dia normal ja és difícil però avui amb l'aigua era molt complicada. A partir d'aquí no hi ha cap història. El temps apretava i hem tornat cap a casa.


Figueres, a les 8,00 del matí d'avui diumenge, amb clarianes a la zona Roses.

dissabte, 20 d’octubre del 2012

Figueres

Lloc: Figueres
Distància: 15km
Temps: 1h

Aquest matí i després d'uns quants dies de no sortir he aprofitat la "finestra de bon temps" i he sortit una horeta. La volta no ha sigut gran cosa. M'he dirigit cap al Castell de Sant Ferran, on hi he fet algun corriol i alguna trialera. A continuació, per tal de rodar en planer cap a Cabanes, Vilabertran i El Far.

En definitiva, algun quilòmetre per treure el mono d'aquests dies. A veure si demà el temps ens permet sortir.

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Figueres- Antenes de Llers- el Roure

Lloc: Figueres- Antenes de Llers- el Roure
Distància: 37 km
Temps: 3h
IBP: 37 AB
Altres:
Wikiloc:


Ahir diumenge vam fer aquesta sortida amb la colla. És pràcticament igual a una ruta d'aquest estiu. Com diu en Joan al Wikiloc, és interessant perquè té de tot. Espero poder penjar una fotografia que ens vam fer al cim del Roure. Fèiem molt de goig, ja que érem 11.

dissabte, 6 d’octubre del 2012

Figueres- El Roure- Montroig- El Roure

Lloc: Figueres- El Roure- Montroig- El Roure
Distància: 39 km
Temps: 3h
 IBP: 57 AB
Altres: Dues pujades al Roure. Una per la part emporlanada i l'altra pel purgatori. No val a badar
Wikiloc:



La volta d'avui té de tot. Estones amb paisatges espectaculars, corriols, pistes, asfalt, camains impracticables que hem fet a peu i també algun "pinyo". L'objectiu era fer la volta al Montroig.

Ens hem dirigit cap a Llers, tot enfilant la carretera i desfent el camí que ja hem fet altres vegades fins arribar a la Vall. D'aquí fins a Pont de Molins per pista i amb alguna baixada pronunciada. La primera pujada forta del dia comença aquí. Ens hem enfilat al Roure. Però avui, per la pista emporlanada, 2 quilòmetres amb rampes que arriben al 10%. A més a més d'això, el ritme com hem pujat! Quins bufecs! I després dèiem que estàvem tapats i refredats!

La festa contínua amb els corriols que porten fins a Biure i la carretera que va a Boadella. Fer-los, cada dia ens agrada més. Dels millors corriols de baixada que hi ha per la zona. 100% recomanables! Una vegada als peus del Montroig, el paisatge canvia. El sauló no ens deixarà fins tornar a arribar a Biure. Una pista amb contínua pujada, plena d'alzines sureres cremades però que ja verdegen i un paisatge digne d'aturar-s'hi.

Deixem enrera el camí que puja al castell i ens dirigim cap a la carretera de Darnius. Al cap de pocs metres tornem a enfilar una pista amb una baixada molt divertida, plena de sots que ens porta fins a Biure. I com que no en teníem prou, i amb dos coll..., cap al Roure altre cop. I a més pel cementeri i el camí conegut com el Purgatori (km 25,5). Rampes del 12-16% i la pista impracticable. Totalment descarnada i amb unes pedres soltes que ens han fet posar el peu a terra.

Una vegada al Roure cap a Figueres. Això sí no val a badar!. M'he fotut un castanyot en el lloc més fàcil del dia. Què hi farem! Després de veure que estava tot sencer, excepte alguna rascadeta, hem enfilat la N-II per arribar aviat.