dilluns, 31 de desembre del 2012

Última sortida de l'any

Lloc: Figueres- LLers- Pont de Molins
Distància: 27 km
Temps: 2h 15 min
IBP: 30 BA
Altres: Última sortida de l'any.
Wikiloc:
 

Ahir vam fer l'última sortida de l'any. Com diria un Pastoret de Figueres, una ruta tranquila per pedalar i fer uns quants quilòmetres. Tot i que l'inici és d'aquells potents, amb la pujada a les Antenes de Llers i els corriols de la Garriga que acaben en una trialera que ahir la vaig baixar tota sencera a dalt de la bici.

Una vegada a Llers vam baixar per la font de l'Hortal cap a Pont de Molins. En el camí de la Muga vam coincidir amb la gent d'EO Bikes i Guillemeche. Finalment i per tal de desitjar-nos un Bon Any 2013 vam anar a fer un croissant (normal o de xocolata) i un cafè amb llet (amb la llet natural?) a la Rambla.

Dir també que en Carlos estrenava nova joguina. Una càmera per gravar els camins que fem. A veure si un dia d'aquests pengem les imatges. La primera sortida de l'any 2013, si ho permet el temps, serà divendres amb una volta pel Cap de Creus (Port de la Selva- Cadaqués).

Per acabar un resum de l'any:

  • Més de 2900 Km recorreguts. Si els uníssim podríem sortir de Figueres i anar a:
    • Egipte
    • Moscú
    • Reykjavik
    • Níger
    • les Azores
    • o fer tota la volta a la Península Ibèrica
  • 234 hores a sobre de la bici
  • 100.000 calories cremades
  • 87 rutes realitzades

Que tingueu un bon 2013, salut i moltes pedalades!

dimecres, 26 de desembre del 2012

Sortida de Sant Esteve

Lloc: Figueres- Pontós
Distància: 30 km
Temps: 2h 30 min
IBP:
Altres:
Wikiloc:

Gran sortida amb camins i corriols nous ;) Per començar hem reseguit el Manol fins a sortir al trencant de Borrassà. Tot i que hi ha un tram d'escales, que cal fer a peu, és un camí molt recomanable. El segon tram nou és la pista-corriol que puja després de travessar la riera de l'Alguema. És aproximadament un quilòmetre i mig on les rampes es mouen al voltant del 10% i que et desperten de cop. Com que en Jordi no havia estat mai a la torre de l'Àngel hi vam fer parada.


Sortint de Pontós vam fer el tercer corriol nou del dia. Al km 13 després d'una rampa de quasi el 17% surt un camí que volta un camp i que enllaça amb el corriol que et porta a Mas Terrats.
La resta del camins són coneguts i explicats al bloc. Destacar la baixada un cop passades les restes ibèriques de Mas Castellar. Resumint: una ruta molt interessant amb alguna rampa molt dura i nous camins molt recomanables.

Us penjo un vídeo dels amics de SET DE CAMINS.

dimarts, 25 de desembre del 2012

Figueres- Pont de Molins- Llers

Lloc: Figueres- Pont de Molins- Llers
Distància: 21 km
Temps: 1h 45 min
IBP: 40 BA
Altres: Ruta de dificultat moderada, però amb alguna rampa de pujada i de baixada de nivell difícil.
Wikiloc:



Aquest matí tenia un parell d'hores lliures i he aprofitat per anar a cremar el tortell d'ahir a la nit i fer espai per al dinar d'avui. He fet una ruta clàssica, d'aquelles que un fa quan té poc temps. El fet interessant és que algun corriol l'he fet al revés del que tenim costum. Per exemple el d'abans d'arribar a LLers. Sempre l'hem fet baixant i avui l'he fet de pujada. És "durillo", però s'ha fet.

De totes maneres el més dur d'avui és la rampa de pujada i de baixada que hi ha a prop de Pont de Molins (6,9 km) al perfil de la ruta es veu un pic. Són 200 m de desnivell superiors al 16%. La baixada és molt trialera i cal anar molt alerta.



Sortint de Llers he fet una petita variant per tal d'anar cap a les Antenes. És un corriol que et deixa al peu de les primeres rampes. Apa, fins demà que sortirem amb tota la colla dels diumenges!

diumenge, 23 de desembre del 2012

Figueres- Sant Nicolau. Tortell i Bon Nadal

Lloc: Figueres- Sant Nicolau
Distància: 32 km
Temps: 3,00
IBP: 37 BA
Altres: Per tal de celebrar l'aniversari d'en Ricard ens hem emportat un tortell i ens l'hem menjat a Sant Nicolau
Wikiloc:

Aquest diumenge en Ricard celebrava l'aniversari i tal i com havia anunciat s'ha presentat amb un tortell per celebrar-ho (veure foto adjunta, val la pena!). L'Alfred no s'ha quedat enrera i ha portat cava.


Hem decidit anar cap a Sant Nicolau, amb molta tranquilitat i molts riures. Un cop a l'ermita hem tastat el tortell, el cava i algun turró. S'ha de dir que entre això i la companyia, tot un luxe! Per molts anys!

Per no canviar les costums i arribar aviat a casa (no fos cas que tinguéssim alguna sorpresa; vosaltres ja sabeu perquè ho dic, recordeu allò del passaport) en Josep s'ha posat a tirar del grup per algun camí que desapareixia (com el Guadiana) i passant per algun corriol entremig d'horts (ai! si arriba a sortir l'amo). Per cert, tot el tram final ha estat amenitzat per l'extraordinària fressa del meu disc davanter.

Només em queda desitjar-vos unes Bones Festes, un Feliç 2013 i milions de pedalades.

divendres, 21 de desembre del 2012

Voltants de Figueres

Lloc: Figueres
Distància: 18 km
Temps: 1h 30 min
IBP: 32 BA
Altres:
Wikiloc:


Ruta pels voltants de Figueres, amb una mica de tot: pista, carretera, corriols i algun corriol bastant tècnic. A destacar la baixada per un petit corriol a prop de l'alzina de Can Massanet a Vilafant; el camí que ressegueix el Manol fins Avinyonet i un parell de corriols en baixada molt guapos que es troben entre els quilòmetres 12.7 i 17 (el millor de la ruta)

dimarts, 18 de desembre del 2012

Summits of my life. Kilian Jornet

Fa un parell d'anys vaig tenir la sort d'escoltar-lo al Teatre Jardí de Figueres. Des de llavors, sóc un admirador d'ell. Un crack en tot!

 
Summits of My Life Trailer from Summits of My Life on Vimeo.

diumenge, 9 de desembre del 2012

Espolla- Baussitges

Lloc: Espolla- Baussitges
Distància: 32 km
Temps: 4h 30 min
IBP: 96 AA
Altres:
Wikiloc:   Us deixo el track i les fotografies que cinc valents de la colla han fet aquest diumenge per la zona d'Espolla i Baussitges. La veritat és que tinc una mica d'enveja ;)
 

dijous, 6 de desembre del 2012

Maçanet de Cabrenys- Sant Miquel de Fontfreda

Lloc: Maçanet de Cabrenys- Sant Miquel de Fontfreda
Distància: 21 km
Temps: 3 hores
IBP: 71 BA
Altres:
Wikiloc:

Aquest matí l'objectiu era fer la volta al Pantà de Boadella des de Maçanet de Cabrenys i dinar a Tapis. Només baixar del cotxe m'he carregat la vàlvula de la roda de davant i he hagut de canviar la càmera. Una vegada feta la reparació, segona pana: no hem carregat el track. De totes maneres, cap problema, en Benet havia fet la ruta el diumenge passat. Això sí, en el sentit contrari. Avui també s'han afegit en Ferru, en Toni i en Jordi. Un Contador en potència que ens ha demostrat com es puja per les rampes.

En definitiva, ens enfilem a la bici i a pedalar s'ha dit. De seguida hem vist que sense les senyals del centre Salines-Bassegoda el camí no seria fàcil. Algunes senyals han desaparegut. I com no podia ser d'una altra manera, a la primera ens hem equivocat de camí. Només cal fer un cop d'ull al track per tal de veure que hi ha algunes anades i tornades (no és que haguem anat a buscar bolets).

Hem passat per Sant Andreu de l'Oliveda, església romànica però en propietat privada que impedeix l'accés. A pocs metres hi ha el camí que segueix la ruta 4 que és la que fa la volta al pantà. Nosaltres ens l'hem passat i allà s'ha acabat la volta a l'embassament. Seguint pistes amb bon estat hem anat a parar a la ruta 2 de les Salines- Bassegoda. Un cop situats, o això ha semblat, ens hem dirigit cap a Sant Miquel de Fontfreda, una ermita preciosa del segle XII. Hem esmorzat prenent el solet, disfrutant d'unes vistes privilegiades fins al Golf de Roses.

A contiuació hem decidit que era millor abandonar la idea de la volta al pantà i tornar cap a Maçanet. S'ha de dir que el pantà l'hem vist, però d'un tros lluny ;)

Per tal de no desfer camí hem seguit el GR-11. Una part del camí l'hem fet a peu (13,7 al 14,6km). Un cop retrobada la pista ens hem dirigit cap a l'Oliveda i Maçanet. En resum no hem fet la volta al pantà, però hem vist un parell d'ermites romàniques. El millor de tot ha estat el dinar que hem fet a Tapis amb la resta de  professors.

Alguns integrants de la colla del diumenge han sortit per la zona de Lladó, us en deixo el track:

diumenge, 2 de desembre del 2012

Figueres- La Garriga de Vilanant i Llers

Lloc: Figueres- La Garriga de Vilanant i Llers
 Distància: 30 km
Temps: 3h
IBP: 39 BB
Altres:
Wikiloc:

Aquest matí ens trobàvem a 2º positius. La gran sort és que no feia tramuntana. Ahir vam decidir que aniríem cap a la Garriga de Vilanant. Feia més d'un mes que no hi passàvem i malauradament ha canviat molt.

Avui s'estrenava en Francesc, i sembla fet expressament, ja que cada vegada que ve algú per primera vegada amb la colla, la ruta es converteix en difícil. Tot i que avui l'índex IBP només marca 39 (Carlos aquest GPS vols dir que ...; és que avui en Carlos estrenava joguina).

Fins a la Garriga de Vilanant no té cap secret, només destacar que hem pujat pel Tubo. Un cop al cim de la garriga hem ciclat i caminat. El camí és molt empedregat i en certs punts perillós. Això sí, una vegada al cim, les vistes sobre el Rissec són espectaculars. La foto que hi ha a sota és d'aquest lloc.

A continuació, ens hem dirigit cap a Coquells, amb l'objectiu de voltar per la serra de l'Illa. Quina pena, quina desilusió i quina... Degut al foc de l'Empordà estan serrant tots els arbres (cremats i no tan cremats). La zona és irreconeixible. Els camins de moment són impracticables.

Al quilòmetre 17 hi ha un camí que s'inicia pel mig del camp, però que segueix per una ruta marcada per la gent de la Salines. És molt recomanable. Per acabar i no fer el mateix camí de diumenge passat hem baixat cap a Figueres per l'antic abocador. Només destacar un parell de coses: 1a cal baixar de la bici per fer els primers metres (21.9 km) són uns 300 metres. 2a la baixada tot i ser molt empedrada és molt divertida.

Apa, fins dijous que en Benet ens portarà a fer la volta al pantà i fins diumenge que en Joan ens vol passejar per Baussitges. La cosa promet!


dissabte, 1 de desembre del 2012

Ruta Romànica Alt Empordà 3. Sud

Lloc: Figueres-Bàscara
Distància:38 km
Temps: 3h
 IBP: 41BB
Altres: 3a etapa de les rutes que circulen per l'Alt Empordà, tot passant per les esglésies i ermites de l'època romànica.
Wikiloc:


Ja feia dies que em voltava pel cap fer un projecte que unís BTT i turisme. La nostra comarca està farcida d'esglésies i ermites romàniques. Doncs, què millor que preparar una sèrie de rutes amb BTT per tal de visitar bona part d'aquestes joies.

La primera feina i que ja tinc feta, és marcar en un mapa del google earth totes les esglésies i després unir-les entre si, amb l'objectiu d'obtenir rutes d'aproximadament 30-40 quilòmetres.

A hores d'ara ja tinc preparat tota la banda est de la comarca. I avui he fet la primera ruta. Com molts ja haureu vist, tot i ser la primera que penjo, l'he marcat com a número 3. En el moment de marcar i anomenar les rutes, he intentat seguir el sentit de les agulles del rellotge, per això la d'avui és la 3. Bé per això, i per la tramuntana que bufava avui i que m'ha fet decantar per començar per aquesta i així evitar en molts quilòmetres el vent.

El camí d'avui no té cap dificultat tècnica. Es pot fer tota dalt de la bici, només hi ha un corriol d'uns 100 m. sortint de Romanyà que cal fer-lo a peu.

La sortida és des de Figueres i segueix fins a Pontós part del camí de Sant Jaume. Una vegada en el camí que porta a la Torre de l'Àngel, m'he desviat cap a la N-II i el petit poble d'Ermedàs. Allà he trobat la primera església del dia, Santa Maria d'Ermedàs. Les explicacions tècniques les teniu en el següent enllaç. Sort que el poble són quatre cases, perquè m'ha costat trobar-la. Com a curiositat dir-vos que la façana principal de l'església dista només uns tres metres de la casa veïna!

Un cop fetes les fotografies de rigor, m'he dirigit cap a Vilajoan. Sense desmerèixer les altres, per mi, la més bonica de la ruta. Sta Magdalena de Vilajoan. Les imatges parlen per si soles. Val a dir, que a Vilajoan també hi ha un castell gòtic molt ben conservat.

La següent etapa era l'església de Sant Medir de Romanyà. Per mi era territori inexplorat, no m'hi havia passejat mai per aquesta zona. Cal tenir present que molt a prop hi ha l'església romànica però molt reformada de Sant Iscle i Santa Victòria de Bàscara. El camí per arribar a Romanyà transcorre per la riba del Fluvià, camí ample i planer. És ideal per passejar-hi amb les criatures.

Per seguir la ruta cal baixar de la bici i fer un corriol molt dret d'aproximadament 100 metres que ens deixa a Can Roca i a la pista que ens conduirà a Sant Esteve de Canelles. Tota aquesta part és molt coneguda i més que explicada al bloc. Només recomanar la baixada cap a Sant Nicolau d'Ordis. Val molt la pena fer-la!

Finalment l'eglésia de Sant Julià i Santa Basilissa d'Ordis. El temple està molt reformat, però es va aixecar sobre unes restes primitives romàniques. De tornada cap a Figueres amb tramuntana de cares, què hi farem!

Aquí teniu les fotografies d'avui: