dimecres, 27 de febrer del 2013

Figueres- Vilafant- Avinyonet

Lloc: Figueres- Vilafant- Avinyonet
Distància: 20 km
Temps: 1h 30 min
IBP: 40 MTB
Altres:

Ruta circular per la zona nord-oest de Figueres. La primera part del recorregut es voreja el Manol i s'atravessa a prop d'Avinyonet de Puigventós per una zona nova, aprofitant el poc cabal que porta el riu aquests dies. Per tancar la volta, baixada pel Tubo i per la zona de l'AVE. Molt destacables els corriols entre aquestes dues zones.

divendres, 22 de febrer del 2013

Figueres- El Castell- Llers

Lloc: Figueres- El Castell- Llers
Distància: 18 km
Temps: 1h 30 min
IBP: 45 BA
Altres: De regal un vídeo "apostoflant"
 


Aquesta tarda he sortit una estona a estirar les cames per la zona del Castell i LLers. Els camins estaven força enfangats i alguns d'ells molt complicats. Les rodes s'han convertit en dos donuts. Cap a la part final de la ruta una pluja intermitent m'ha fet decidir de plegar abans d'hora.

Després de quasi quinze dies sense tocar la bici, les sensacions han estat molt bones. Val a dir, que des de Nadal estic sortint a córrer a dies alternatius i això ajuda a mantenir el to. A veure com pinta el cap de setmana!

Chris Akrigg-The Turning Point from chris akrigg on Vimeo.

diumenge, 17 de febrer del 2013

Time Out- Temps Mort

                                          


Bon dia. Aquest cap de setmana no hi ha hagut cap sortida. He fet un temps mort, obligat per la grip intestinal. Què, hi farem!


La gent dels diumenges ha sortit per la zona de Vilarnadal. Si pengen la ruta al wikiloc, afegiré un enllaç.


A reveure!

diumenge, 10 de febrer del 2013

La Garriga de Llers

Lloc: La Garriga de Llers
Distància: 29 km
Temps: 2 h 15 min
IBP: 39 MTB
Altres:
Wikiloc:




Avui hem recuperat un clàssic dels de fa temps: la volta a la Garriga de Llers. Hem pujat a les Antenes de Llers, per dirigir-nos cap a Palau-Surroca. En aquest punt, una part del grup (els més valents) ha continuat cap a Sant Llorenç de la Muga. La resta ens hem dirigit cap a la Serra de l'Illa i Mas Nebot. Tan en Carlos com jo, hem notat l'esforç d'ahir. I així hem tingut excusa per tornar a caseta.
Al final ens ha sortit una ruta per estirar les cames i molt xula. La zona aquesta de Vilanant i Coquells m'agrada molt.

dissabte, 9 de febrer del 2013

Figueres- Creixell- Ordis

Lloc: Figueres- Creixell- Ordis
Distància: 26 km
Temps: 2h 20 min
 IBP: 65 BA (calculat amb smartphone)
Altres: Endemondo: Matí de tramuntana a l'Empordà. Sembla un títol molt bucòlic d'una pel·lícula ensucrada, però últimament el vent se sembla més al film "El dia de la marmota". Arriba el cap de setmana que podem sortir amb la bicicleta sense pressa i apa! els francesos es deixen la porta oberta i tramuntana al canto.

Hem sortit amb en Carlos i en Jordi, això sí molt pendents del telèfon que en Pep ha de néixer JA! i no fos cas que ho volgués fer mentre el papa pedala. Amb la tramuntana d'esquena i/o de costat ens hem dirigit cap a Creixell per tal de voltar per Les Serres, els boscos de Mas Tupiner i els camps de Can Cap-d'aigua. Sortint de Creixell ens hem enfilat per un corriol que vam mig descobrir ja fa temps. Un quilòmetre de pujada continuada pel bell mig del bosc. 100% recomanable com a ruta alternativa al camí de Sant Jaume.

A continuació, enllaçant pistes i corriols hem baixat fins la Riera de l'Alguema (molt guapa la baixada) per tal d'ensenyar a en Jordi la Font dels Estudiants i el salt d'aigua que hi ha allà mateix (11,8 km). En paral·lel a la riera, hem pedalat fins arribar al molí, per tal de tornar-nos a enfilar fins a Can Cap-d'aigua. No hem d'oblidar el treball en equip per passar les bicicletes a l'altre costat de riera i els corresponents salts de llargada ;)

Sempre que sortim amb en Carlos acabem endinsant-nos a l'aventura. Així ha estat com avui ens hem embolicat pels boscos i camps d'aquest últim mas, descobrint una sèrie de corriols i pistes, alguns d'ells molt bruts. Autèntics camins de senglars i caçadors.

El temps se'ns ha tirat a sobre i hem decidit pedalar cap a Figueres, passant per Pols i Mas Pau, amb la tramuntana de cares. Val a dir que durant els quilòmetres anteriors ni ens n'hem enrecordat del vent.

dissabte, 2 de febrer del 2013

Serinyà - Banyoles

Lloc: Serinyà - Banyoles
Distància: 25 km
Temps: 1h 40 min
IBP: 27 BB
Altres:
Wikiloc:

Aquest matí teníem una sortida prevista, intensa i curta, però degut a la tramuntana i altres imprevistos ho hem deixat per un altre dia. De totes maneres, què fas un dissabte a dos quarts de vuit del matí, un cop esmorzat i preparat per anar en bici? Doncs això, anar en bici!

He carregat la btt al cotxe i cap a Banyoles hi falta gent. Al final m'he parat a Serinyà. Una vegada descarregada la bici, he seguit la ruta 1 del centre BTT del Pla de l'Estany. Aquesta ruta l'he enllaçada amb la volta al llac i l'intent de pujada al Puig Clarà. Dic intent perquè he trobat la pista totalment descarnada i he fet mitjavolta. Al final m'han sortit 25 quilòmetres. La gran majoria d'ells són per pistes i trams asfaltats. Recomanable 100% per fer en família i sobretot, i el més important: NO hi bufava la tramuntana!

Us deixo un parell de fotografies.


Estanyol de Can Morgat


Estanyol de Can Vilar