diumenge, 21 d’abril del 2013

Ruta 2013. Folgueroles- Vilanova de Sau. Ruta 11 Collsacabra

Lloc: Ruta 2013. Folgueroles- Vilanova de Sau. Ruta 11 Collsacabra
Distància: 34 km
Temps: 4 h 30 min
IBP: 80 MTB
Altres:
Wikiloc:



Aquest cap de setmana hem anat a la comarca d'Osona per fer un matí 100% "beteteru". Vam escollir la ruta 11 del centre BTT Collsacabra. La volta no ens ha decepcionat. Té de tot: .- un desnivell de més de 1000 metres .- camins de tot tipus: corriols, pistes, asfalt, pujades duríssimes, baixades espectacular, etc.

Nosaltres vam deixar el cotxe a Fussimanya. L'inici de la ruta és per un corriol molt tècnic que et porta fins al jaciment neolític de Savassona (en aquest inici cal caminar algun tram). Per cert, la pedra que hi ha és fora del normal.

El camí contínua per una baixada molt pronunciada cap a Folgueroles, poble on va néixer Mossen Cinto Verdaguer. I ja se sap que tot allò que puja, baixa. Els camins i corriols et deixen fins als Munts de Vilanova de Sau amb unes vistes que et deixen sense paraules. Per un camí marcat com a GR, en el qual cal caminar durant un bon tros, passes a poder ciclar per un dels millors corriols que hem fet mai. Segons en Benet molt semblant als dels Senglanassos de Maçanet. El millor de la ruta ens va deixar a Vilanova de Sau.

La resta de la ruta és per pista, amb alguns trams emporlanats i això és igual a rampes pronunciades. A poc a poc vam anar tancant la volta. Els últims quilòmetres són per carretera ja que teníem hora al restaurant de Fussimanya i feiem tard. Gran àpat al restaurant, molt recomanable.

La nit l'hem passat a la casa de colònies Els Porxos. Aquets matí ens han preparat una ruta en caiac pel pantà de Sau, amb volta inclosa al campanar.

dissabte, 13 d’abril del 2013

Figueres- La Garriga

Lloc: Figueres- La Garriga
 Distància: 26 km
Temps: 2h 30 min
IBP: 67 MTB
Altres: Alguns trams i corriols nous
Wikiloc:


Les millors rutes són aquelles en les quals no t'has de preocupar del temps ni del GPS. I la ruta d'avui és una d'elles. Feia aproximadament un mes que no anàvem per la zona de la Garriga de Vilanant i avui hem tirat cap allà. De totes maneres com es pot apreciar en el track, no hi hem anat directe. La primera baixada del dia ha estat el famós Tubo. Volíem comprovar com havia quedat després de les pluges. La veritat és que està molt bé, ideal per baixar molt ràpid.

El segon corriol del dia és el que ens ha deixat a sota el camp de futbol d'Avinyonet. La primera sorpresa negativa del dia ha estat que el camí que porta cap a la Garriga des de Vilanant, hi han prohibit passar. Cal fer uns 300 metres més de carretera per agafar la pista que et dirigeix cap al purgatori i al dipòsit d'aigua. Segona sorpresa: les màquines que talen els pins cremats durant el foc del mes de juliol ja han arribat a aquesta zona. Per fer-ho s'han obert camí pel mig del bosc i han fet malbé parets de pedra seca i moltíssims corriols. Això ha fet que seguíssim unes roderes equivocades. Mira que ens coneixem la zona, de totes maneres ens hem desorientat. Però, cap problema! Per què?
a) Era zona "d'espàrgols". Bicicletes a terra i ciclistes caçant el preuat vegetal (per què és un vegetal, no?).
b) tots els arbres talats és igual a una vista immillorable de les Medes i el Golf de Roses.

Amb la bossa plena, hem baixat fins a travessar el Rissec (tercer corriol del dia) i pujar pel Purgatori. És d'aquelles pujades que mires d'evitar per la seva duresa, amb rampes del 20 i el 22%. Però avui sense voler, ens hi hem vist abocats. De totes maneres, quan hem sigut a dalt amb en Josep ens hem mirat i hem dit: va tampoc és tant!

A la imatge anterior es pot apreciar en vermell la pista i la pendent del Purgatori.

El següent objectiu era el corriol de Mas Molar, però hem coincidit amb una altra pista oberta recentment i ens hi hem tirat cap allà (13 km). Sense voler hem anat a parar a una trialera de baixada i que finalment s'ha convertit en un corriol molt xulo per sota bosc (de les poques zones que no es van cremar). Un cop situats, hem tancat la volta dirigint-nos cap a Llers. Hem hagut de recular degut als arbres caiguts que hi havia al mig del camí. Finalment hem tornat pel corriol Xumino's Trail que et deixa a l'antic abocador de Figueres. S'ha de dir que aquesta pista l'han arreglat i està molt bé. L'últim corriol del dia ha estat la baixada empedrada que circula paral·lela a la primera pujada de les Antenes.

En resum, una ruta totalment improvitzada amb una sèrie de corriols molt guapos. Us deixem alguna foto.



diumenge, 7 d’abril del 2013

Figueres- Sant Miquel de Fluvià- Pontós

Lloc: Figueres- Sant Miquel de Fluvià- Pontós
Distància: 35 km
Temps: 3h
IBP: 60 MTB
Altres:
Wikiloc:



Ruta espectacular per la zona de Sant Miquel de Fluvià i Pontós. Llàstima del tram d'enllaç entre Figueres i Garrigàs que és llarg i amb algun quilòmetre d'asfalt. A partir del quilòmetre 11 i fins el 17,5 són un seguit de corriols en baixada fantàstics, del milloret que he explicat en el bloc. Avui en Carlos portava la càmera i ho ha gravat. Al final de l'entrada n'hi ha una mostra.

Malauradament abans d'arribar a Santa Eulàlia, l'Alfred ha trencat la pota del canvi i hem hagut d'aturar-nos per tal d'arreglar-ho. Ha pogut continuar però només amb una marxa. Uns quants hem continuat cap a Pontós per fer el corriol de baixada cap a la Riera de l'Alguema i Borrassà. Si seguiu el track alerta al quilòmetre 20. Cal continuar uns metres més endavant per agafar la pista correcta que et porta a Ermadàs. Nosaltres ens hem equivocat i hem fet una volta pel mig d'un camp.



dissabte, 6 d’abril del 2013

Figueres- El Fluvià

Lloc: Figueres- el Fluvià
Distància: 36 km
Temps: 2h 45 min
IBP: 57 MTB
Altres:

Sortida matinal de dissabte amb en Mudu i en Joan Cos. Com que de bon matí a Figueres feia un vent ben estrany hem decidit anar cap a Pontós passant per Creixell. De totes maneres la pujada cap a Pontós l'hem feta per la pista que transcorre paral·lela al corriol que solem fer normalment. Una vegada al cim en Joan ha proposat tirar cap a Vilajoan per tal de visitar les esglésies romàniques d'Ermadàs i Vilajoan.

Com es veu en el track hem fet un parell de voltes circulars, és el que té anar sense GPS i refiar-se de la memoria (de totes maneres són les rutes que m'agraden: aquelles que et porten on volen les teves pedalades). Hem tornat per Garrigàs i Vilamalla. L'últim tall és per asfalt ja que el temps apretava.