diumenge, 27 d’abril del 2014

Figueres- Boadella (2)

Lloc: Figueres- Boadella (2)
Distància: 35 km
Temps: 3 hores
Wikiloc:



Aquest diumenge al matí hem fet la versió light de la ruta de dilluns passat. Avui ens acompanyaven en Carlos, en Ricard i en Josep M i, tot i la tramuntana, en Josep B els ha volgut portar cap a Boadella. Això sí hem evitat algunes rampes divertides! Amb el vent de cara ens hem enfilat cap a la pedrera de Llers i les vies de l'AVE però avui per anar a Pont de Molins hem agafat una variant. Ens interessava evitar els tres gossos de dilluns passat. Les rampes del purgatori les hem fet xino-xano i hem arribat al Roure.



I les vistes des del cim en un dia de tramuntana com avui.



Avui hem anat cap a Biure, tot i que abans ens hem desviat per seguir la ruta 18. Una vegada a Boadella hem tornat fins a Pont de Molins pel camí de la Muga. Amb aquestes pluges està preciós i és un bon lloc per pedalar amb la família. 100% recomanable.

dilluns, 21 d’abril del 2014

Figueres- Boadella d'Empordà

Lloc: Figueres- Boadella d'Empordà
Distància: 35 km
Temps: 2h 35 min en moviment
IBP: 94 BYC (telèfon mòbil)
Altres: Ruta Nova i amb més de 1000 metres de desnivell positiu
Wikiloc:



Dilluns de festa, dilluns de pedalar. Després de fer festa ahir diumenge, avui hem sortit amb en Josep B. per la zona de Biure. Bé, això és el que m'ha dit. Sembla estrany que encara no el conegui! Per començar enfilem la carretera de Llers fins a la pedrera, per tal d'anar a trobar la via de l'AVE i plantar-nos a la Vall. Allà hem tingut el bon dia de tres gossos que semblaven ben alimentats, però la seva manera de rebre'ns no feia preveure res de bo.

A Pont de Molins hem seguit el camí de la Muga fins al Molí. Allà ja he vist que això de sortir per la zona de Biure volia dir, passar-nos-ho molt bé i patir una mica! Ens hem enfilat cap al Roure pel purgatori, passant pel corriol que hi ha a la dreta. Una part s'ha convertit en pista però hi ha alguna rampa del 18%, jo no l'havia fet mai dalt de la bici, avui sí :) Un cop al cim hem baixat per la drecera que et deixa a Biure, però abans hem fet girat a l'esquerra per fer un camí que es va enfilant per la serra que va cap a Boadella. És un autèntic trencacames, tot i que val molt la pena perquè és molt distret.

A Boadella he hagut d'inflar la roda de davant perquè la duia molt baixa i amb en Josep B. hem dubtat de si tornar pel camí de la Muga o enfilar-nos a Can Vila de Subirats. Ja, quin dubte! Amb un moment ja estàvem pujant cap a Can Vila. Jo només l'havia baixat aquesta pista i ja la recordava vertiginosa. Doncs imagineu, haver-la de pujar! 2,5 km amb rampes del 12-15%. Com hem pogut, cadascú ha agafat el seu ritme i ens veiem al cim. Personalment m'he sentit bé, evidentment he suat de valent però la forma física que m'ha fet agafar el córrer i la bici m'han ajudat a pujar.

Els que heu fet aquest camí ja sabeu que el millor és la baixada cap a les Escaules. Pujant no em cremàvem ni els quadríceps, ni els bessons, ara bé, baixant, us ben puc assegurar que sí, i molt!! I això que no he tingut nassos de seguir en Josep B. Com baixa el paio, algun dia prendrem mal ;)

Per fer una ruta complerta, no podia faltar una punxada. Tot i haver inflat a Boadella, a les Escaules tenia la roda a terra i he hagut de canviar la càmera de davant. Una petita estella d'uns 3 cm m'ha travessat la coberta i la càmera. De fet no és gens estrany, perquè hem fet molts quilòmetres per bosc cremat i recentment talat. Per acabar i de tornada cap a Llers, corriol de pujada i baixada rapídissima per carretera. En resum una ruta molt recomanable, amb molts quilòmetres nous en el bloc, alguns d'ells amb rampes dures i cert nivell tècnic.

dissabte, 19 d’abril del 2014

Figueres- Romanyà d'Empordà

Lloc: Figueres- Romanyà d'Empordà
Distància: 38 km
Temps: 3 hores
IBP: 88 BYC
Altres:
Wikiloc:



Com que diuen que vénen dos dies de mal temps, hem aprofitat per fer una sortida d'aquelles que ens agraden, totalment improvisada però que al final resulten molt guapes. Després de molts dies ens hem despertat amb tramuntana, per tant la zona estava cantada, Pontós. En Josep M. ha proposat pujar cap a la Torre de l'Àngel pel corriol que surt de Creixell. #Oletu! Perquè al ritme que hem pedalat pel corriol i per bona part de la ruta és ràpid-ràpid!

Un cop a la Torre de l'Àngel, baixada cap a Pontós i un cop hem estat a l'entrada del poble hem decidit anar a l'ermita de St Medir de Romanyà. Feia molt de temps que no hi pàssavem. Ens ha costat recordar el camí, l'hem trobat però el Fluvià s'ha emportat una desena de metres de la pista, fet que ens ha despistat una mica. (Més informació d'aquesta altra ruta en aquest enllaç) Un cop a l'ermita, aturada, fotos i alguna curiositat. Atenció el 4 en números romans. De totes maneres Josep, m'he informat i es veu que això de fer quatre pals és més comú del que tu i jo ens pensàvem. Les explicacions van des de la simetria dels pals fa que sigui més fàcil de llegir, l'estètic o que antigament es feia servir el mètode additiu (suma). T'ha quedat clar? ;) Per cert si algú té més informació qualsevol comentari serà benvingut.



La tornada cap a Figueres, l'hem feta per Canelles i Ordis, buscant pistes poc freqüentades, per la qual cosa ens ha sortit una ruta la mar de distreta, amb més de 900 metres de desnivell positiu i com ja deia al principi a un ritme molt "canyero" tot i la tramuntana al tram final.

dissabte, 12 d’abril del 2014

A banda i banda del Manol

Lloc: Figueres- Navata
Distància: 25 km
Temps: 1h 30 min
Endomondo:



Com que demà em serà impossible sortir, aquesta tarda m'he escapat a pedalar. No hi he anat tot sol, m'ha acompanyat aquesta:



Sí, ja sé que és un acudit molt dolent. Últimament sembla que treballi al Club de la Comèdia!

La volta és la típica que passa per Ordis, Navata i baixa cap a Vilanant, passant a banda i banda del Manol. Us deixo una fotografia de la passera que hi ha a prop de Vilanant.



diumenge, 6 d’abril del 2014

Figueres- Boscos de Mas Nabot

Lloc: Figueres- Boscos de Mas Nabot
Distància: 23 km
Temps: 2 h
Endomondo:


Sortida tranquila per la zona d'Avinyonet i Vilanant. Després de molts dies ens ha acompanyat en Joan C. que ja comença a recuperar-se. Durant molts quilòmetres hem coincidit en sentit contrari amb la duatló que celebraven a Vilanant.

El dissabte de la setmana passada vaig fer Figueres-Roses. Ruta totalment planera, el més destacat va ser la velocitat mitjana. Pel meu nivell més que acceptable ;)