diumenge, 25 de novembre del 2012

Figueres- Antenes-el mas de l'Hortal- La Salut

Lloc: Figueres- Antenes-el mas de l'Hortal- La Salut
Distància:
Temps: 3 h
IBP: 49 AB Altres: Ruta amb tres pics destacats
Wikiloc:

La fotografia de  la part anterior explica la bona rebuda i el bon rotllo d'aquest matí. En Josep B. (el senyor de groc) celebrava l'aniversari, de moment no diré quants, i ens ha rebut amb brunyols i mistela. Per cert al llarg de la ruta ens n'ha anat oferint. Això sí és un avituallament i no els del Tour!

Una vegada fet el tastet, ens ha convençut per pujar a la Salut de Terrades per tal de complir una promesa. El que no ens ha dit és que per arribar a la Salut hi ha algun camí més complicat que l'altre. I avui en Josep B. ens volia fer patir.

D'inici ens hem enfilat cap a les Antenes de Llers. L'última vegada que les vaig fer, les recordo de manera especial perquè les vaig pujar per fer temps. Avui el ritme ha estat molt tranquil i gaudint del paisatge. Una vegada a Llers i quan tots esperàvem anar cap a Palau-Surroca, ens hem dirigit cap a la Font de l'Hortal. Tots hem pensat que per anar a la Salut calia seguir pujant i no baixant. De totes maneres ràpidament ens n'hem adonat que les rampes pronunciades estarien a l'ordre del dia. Per un camí mai publicat al bloc ens hem enfilat al mas de l'Hortal. La pista està molt trencada i és difícil fer tot el camí a sobre de la bici.

Una vegada al cim i quan alguns dubtàvem del camí a seguir (l'opció més clara, però no ho creiem o no ho volíem creure, era la pujada a la Salut per les Escaules!) quasi 5 quilòmetres d'eterna pujada. Pel camí ens hem trobat un parell d'amanites faloida. No n'havia vist mai cap. Ha estat l'excusa per aturar-nos a mitja pujada. Crec que de les rampes que tenim aprop de Figueres és de les més dures.

De la Salut cap a Terrades per carreterea i corriol. Una vegada deixada l'ermita de Sant Sebastià ens hem deixat anar en contínua baixada fins a Palau-Surroca i Llers. La resta per carretera per falta de temps. En resum una ruta amb algunes rampes dures però molt destacada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada