dimecres, 21 d’agost del 2013

Maçanet de Cabrenys- Les Salines- El Moixer- La Vajol

Lloc: Maçanet de Cabrenys- Les Salines- El Moixer- La Vajol
Distància: 35 km
Temps: 4h 30 min
 IBP: 100 MTB
Altres: Si no la millor, de les millors!
Wikiloc:




El dimecres de la setmana passada vam fer el cim del Puig Neulós i aquest dimecres hem fet el cim del pic més alt de la comarca, el Moixer amb els seus 1443 metres. Amb en Josep B. hem sortit de bon matí des de la piscina de Maçanet de Cabrenys. De bon començament ens hem trobat amb la pujada que no ens ha deixat fins al cim. A diferència del Puig Neulós la ruta és senzilla fins arribar a les Salines. És una bona pista i les pujades es mouen entre un 5 i un 9%. De totes maneres que ningú es pensi que és fàcil. Hi ha 12 quilòmetres i mig fins al Santuari de les Salines. Paciència i agafar el ritme. Nosaltres sense aturar-nos hi hem arribat amb 1 hora i 43 minuts.







Una vegada fetes les fotos de rigor, hem parlat amb un pastor que havia perdut les "ueies", terme empordanès per designar les ovelles i ens hem dirigit cap a les antenes del Moixer. Aquí la cosa canvia. Pista emporlanada (mal senyal!) i rampes duríssimes! Una mica més de 3 quilòmetres on el desnivell no baixa mai del 10% i puges més de 430 metres. És realment el tram dur de la ruta i m'atraveixo a dir del bloc. Cal estar en forma i tenir molta filosofia. No mirar les rampes, cap a terra i cop de pedal. En algun moment ens hem mogut a 4 km/h. Ara bé, el cim és un autèntic regal. Les imatges que hem vist són d'aquelles que et queden a la memoria. A una banda l'Empordà, amb el perfil perfecte del Cap de Creus, la Badia de Roses, el pantà de Boadella, el Bassegoda, i tota la comarca als nostres peus. Per l'altra banda el Vallespir i el Roselló.



Del cim ens hem dirigit cap al Castell de Cabrera i al Coll de Lli (conegut per ser el lloc on va passar Companys per anar a l'exili; veure la ruta de l'exili en aquest mateix bloc) per arribar a la Vajol. Les baixades són molt pronunciades i no val a badar. Tot i frenar tenim alguna punta de velocitat de més de 50 km/k. En algun tram la pista està molt descarnada i plena de pedres. Ens hem aturat al Castell de Cabrera per visitar-ne les restes i permetre que el braços descansessin una mica. En Josep B. m'ha volgut ensenyar una pista-corriol que s'inicia a la Mina d'en Negrín. Molt recomanable. De nivell tècnic elevat però que no s'acaba mai de baixar. El final de la ruta ha estat inesperat. Un cop a la carretera volíem seguir per un corriol que ens l'hem trobat de bardisses i hem hagut de recular. Això sí de propina m'he emportat una punxada. De totes maneres la ruta es val la punxada i les estones d'esforç, és ESPECTACULAR!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada