dissabte, 9 de febrer del 2013

Figueres- Creixell- Ordis

Lloc: Figueres- Creixell- Ordis
Distància: 26 km
Temps: 2h 20 min
 IBP: 65 BA (calculat amb smartphone)
Altres: Endemondo: Matí de tramuntana a l'Empordà. Sembla un títol molt bucòlic d'una pel·lícula ensucrada, però últimament el vent se sembla més al film "El dia de la marmota". Arriba el cap de setmana que podem sortir amb la bicicleta sense pressa i apa! els francesos es deixen la porta oberta i tramuntana al canto.

Hem sortit amb en Carlos i en Jordi, això sí molt pendents del telèfon que en Pep ha de néixer JA! i no fos cas que ho volgués fer mentre el papa pedala. Amb la tramuntana d'esquena i/o de costat ens hem dirigit cap a Creixell per tal de voltar per Les Serres, els boscos de Mas Tupiner i els camps de Can Cap-d'aigua. Sortint de Creixell ens hem enfilat per un corriol que vam mig descobrir ja fa temps. Un quilòmetre de pujada continuada pel bell mig del bosc. 100% recomanable com a ruta alternativa al camí de Sant Jaume.

A continuació, enllaçant pistes i corriols hem baixat fins la Riera de l'Alguema (molt guapa la baixada) per tal d'ensenyar a en Jordi la Font dels Estudiants i el salt d'aigua que hi ha allà mateix (11,8 km). En paral·lel a la riera, hem pedalat fins arribar al molí, per tal de tornar-nos a enfilar fins a Can Cap-d'aigua. No hem d'oblidar el treball en equip per passar les bicicletes a l'altre costat de riera i els corresponents salts de llargada ;)

Sempre que sortim amb en Carlos acabem endinsant-nos a l'aventura. Així ha estat com avui ens hem embolicat pels boscos i camps d'aquest últim mas, descobrint una sèrie de corriols i pistes, alguns d'ells molt bruts. Autèntics camins de senglars i caçadors.

El temps se'ns ha tirat a sobre i hem decidit pedalar cap a Figueres, passant per Pols i Mas Pau, amb la tramuntana de cares. Val a dir que durant els quilòmetres anteriors ni ens n'hem enrecordat del vent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada