diumenge, 21 d’abril del 2013

Ruta 2013. Folgueroles- Vilanova de Sau. Ruta 11 Collsacabra

Lloc: Ruta 2013. Folgueroles- Vilanova de Sau. Ruta 11 Collsacabra
Distància: 34 km
Temps: 4 h 30 min
IBP: 80 MTB
Altres:
Wikiloc:



Aquest cap de setmana hem anat a la comarca d'Osona per fer un matí 100% "beteteru". Vam escollir la ruta 11 del centre BTT Collsacabra. La volta no ens ha decepcionat. Té de tot: .- un desnivell de més de 1000 metres .- camins de tot tipus: corriols, pistes, asfalt, pujades duríssimes, baixades espectacular, etc.

Nosaltres vam deixar el cotxe a Fussimanya. L'inici de la ruta és per un corriol molt tècnic que et porta fins al jaciment neolític de Savassona (en aquest inici cal caminar algun tram). Per cert, la pedra que hi ha és fora del normal.

El camí contínua per una baixada molt pronunciada cap a Folgueroles, poble on va néixer Mossen Cinto Verdaguer. I ja se sap que tot allò que puja, baixa. Els camins i corriols et deixen fins als Munts de Vilanova de Sau amb unes vistes que et deixen sense paraules. Per un camí marcat com a GR, en el qual cal caminar durant un bon tros, passes a poder ciclar per un dels millors corriols que hem fet mai. Segons en Benet molt semblant als dels Senglanassos de Maçanet. El millor de la ruta ens va deixar a Vilanova de Sau.

La resta de la ruta és per pista, amb alguns trams emporlanats i això és igual a rampes pronunciades. A poc a poc vam anar tancant la volta. Els últims quilòmetres són per carretera ja que teníem hora al restaurant de Fussimanya i feiem tard. Gran àpat al restaurant, molt recomanable.

La nit l'hem passat a la casa de colònies Els Porxos. Aquets matí ens han preparat una ruta en caiac pel pantà de Sau, amb volta inclosa al campanar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada