divendres, 3 de gener del 2014

Figueres- Puig d'Esquers- Llançà

Lloc: Figueres- Puig d'Esquers- Llançà
Distància: 46 km
Temps: 4h 30 min (esmorzar inclós)
IBP: 80 MTB
Altres:

Wikiloc:



Ja comença a ser un clàssic. Aprofitant les vacances de Nadal, la primera ruta de l'any, és d'aquelles que recordes. Els dos darrers anys vàrem voltar pel Cap de Creus i avui ho hem fet molt a prop. Era un dels cims que teníem pendents des de fa temps, el Puig d'Esquers a prop de Llançà.

A les 8 del matí ens hem trobat amb en Josep B. i en Josep M. a la plaça Tarradelles. Només sortir primera sorpresa. Al costat de l'IES Narcís Monturiol un gos que se'ns ha fotut pel mig amb la mala sort que m'ha fet caure. Una rascada al colze i una bona trompada a la cama amb el fre. Au! toca't els ous! Tranquil no fa res, només vol jugar! Sí, però l'òstia me l'he emportat jo i la seva obligació era de portar el ca ben lligat!.

A part d'això, molt canya per començar. Ens hem plantat amb un tres i no res a Perelada. Per no passar per Delfià ens hem embolicat per les Costes. El camí és més entretingut i amb alguna rampa destacada. L'únic inconvenient és que enlloc d'arribar a Vilamaniscle, ho hem fet a Garriguella. El camí fins arribar al coll per anar a Puig d'Esquers, és un autèntic trencacames. Un puja i baixa amb rampes del 19 %. Per complicar-ho més, el gos m'ha trencat el suport del GPS i hem fet tota la ruta a cop d'ull. Ens hem passat un trencant. Quan ens n'hem adonat hem reculat per un corriol a peu i la bici a coll (23.4 km).

Finalment hem afrontat la pujada a Puig d'Esquers. Ho hem fet seguint la pista que volta el puig. Tot i ser més llarga no és tan dura. Són 7 km que els hem fet amb menys d'una hora. Quan hem arribat a Mas Patiràs hem fet una mossegada i cap al cim. Quines vistes! Són un espectacle. Una atèntica balconada de les nostres contrades. 360º espectaculars: El Querroig, Puigneulós, Les Salines, amb el Canigó al fons, el Bassegoda, Rocacorba, els Àngels, el Montgrí, Cap de Creus amb el Pení, Sant Pere de Rodes... i la plana de l'Empordà als nostres peus. Personalment crec que és de les millors vistes que hi ha a la comarca.

L'objectiu era baixar a Colera per Molinàs per tal d'agafar el tren. Com que no hem vist clar si arribaríem a agafar-lo, hem decidit baixar cap a LLançà pel Coll de les Portes. Una baixada infernal amb velocitats de 52 km/h. En resum, un cim comarcal més al butxaca, encetant molt bé l'any 2014.





1 comentari:

  1. The 23 Best New Slots to Play at Slotsyro
    From its name to its flashy 문경 출장마사지 appeal and to its 경상북도 출장마사지 simple design, The 논산 출장마사지 23 slot machine 경산 출장샵 offers 인천광역 출장마사지 to be played at any casino in Australia and worldwide.

    ResponElimina