dissabte, 19 d’abril del 2014

Figueres- Romanyà d'Empordà

Lloc: Figueres- Romanyà d'Empordà
Distància: 38 km
Temps: 3 hores
IBP: 88 BYC
Altres:
Wikiloc:



Com que diuen que vénen dos dies de mal temps, hem aprofitat per fer una sortida d'aquelles que ens agraden, totalment improvisada però que al final resulten molt guapes. Després de molts dies ens hem despertat amb tramuntana, per tant la zona estava cantada, Pontós. En Josep M. ha proposat pujar cap a la Torre de l'Àngel pel corriol que surt de Creixell. #Oletu! Perquè al ritme que hem pedalat pel corriol i per bona part de la ruta és ràpid-ràpid!

Un cop a la Torre de l'Àngel, baixada cap a Pontós i un cop hem estat a l'entrada del poble hem decidit anar a l'ermita de St Medir de Romanyà. Feia molt de temps que no hi pàssavem. Ens ha costat recordar el camí, l'hem trobat però el Fluvià s'ha emportat una desena de metres de la pista, fet que ens ha despistat una mica. (Més informació d'aquesta altra ruta en aquest enllaç) Un cop a l'ermita, aturada, fotos i alguna curiositat. Atenció el 4 en números romans. De totes maneres Josep, m'he informat i es veu que això de fer quatre pals és més comú del que tu i jo ens pensàvem. Les explicacions van des de la simetria dels pals fa que sigui més fàcil de llegir, l'estètic o que antigament es feia servir el mètode additiu (suma). T'ha quedat clar? ;) Per cert si algú té més informació qualsevol comentari serà benvingut.



La tornada cap a Figueres, l'hem feta per Canelles i Ordis, buscant pistes poc freqüentades, per la qual cosa ens ha sortit una ruta la mar de distreta, amb més de 900 metres de desnivell positiu i com ja deia al principi a un ritme molt "canyero" tot i la tramuntana al tram final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada