dissabte, 12 de gener del 2013

Vilarnadal - Capmany

Lloc: Vilarnadal - Capmany
Distància: 30 km
Temps:2h 45 min
IBP: 36 BA
Altres: Al final de l'entrada hi ha la ruta del diumenge 13 de gener
Wikiloc:



Avui a les 8.00 del matí ens hem trobat a Vilarnadal per fer una ruta per Capmany i la Serra Comunera. És un terreny particular amb dues característiques:

  • És molt sorrenc degut al sauló, cosa que fa que no et puguis despistar ni un segon. 
  • És trencacames. Tota l'estona és un puja i baixa.
En els primers quilòmetres hem passat molta fred a les mans, ja que la temperatura era d'un grau positiu. Tal i com es pot veure en la fotografia, hi havia una bona glaçada.


La ruta ressegueix la riera de Torrelles, amb unes vistes molt boniques. És una pista un xic trencada però que es pot fer sense massa dificultats, i que enllaça al camí que et porta a Capmany. Avui ens hem desviat per anar a fer un corriol passant pel viver i la font de Can Vajol. És en baixada i molt guapo de fer. Al final del camí, hem hagut de travessar un petit rec (fotografia) que ens ha deixat en una pista. La sorpresa ha estat que havíem de tornar a creuar el rec, però pel lloc on ho havíem de fer, portava aigua i ens haguéssim mullat els peus. Després de valorar les alternatives, hem decidit desfer el camí (7 km; per això el track retrocedeix). Ha estat una llàstima perquè la zona és molt xula. La seguirem treballant.

Una vegada a Capmany, hem fet la volta per la Serra Comunera  i els Estanys de la Jonquera. Sempre en contínua pujada per pistes i corriols plens de sauló. És una zona plena de monuments megalítics. A la fotografia es veu el menhir II dels Estanys i el monument megalític de Mas Balleta.




Una vegada a Mas Balleta i quasi sempre en baixada ens hem plantat a Capmany. A continuació i per trams ja coneguts i explicats al bloc hem fet camí cap a Vilarnadal. Com sempre és un autèntic plaer "betetero" fer les baixades que et porten fins al poble. 

Per cert, algú sap per què al Wikiloc últimament en els desnivells sempre hi falten metres? La ruta d'avui té un desnivell acumulat de 461m i en el wikiloc en marca 100 menys.

I a continuació la ruta d'aquest diumenge 13 de gener: Marathon - 29 km in 02:17:22 with an avg. speed of 13 km/h. ruta del 12 de gener


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada