divendres, 4 de gener del 2013

Cap de Creus

Lloc: Port de la Selva- Cap de Creus
Distància: 37 km
Temps:  5 hores (amb cafè inclós)
IBP: 95 BA
Altres: Ruta molt dura!
Wikiloc:


Si totes les rutes de l'any 2013 són com la d'avui, no sé si aguantaré gaires dies. De bon matí hem carregat les bicis als cotxes i ens hem plantat a Port de la Selva. En Joan ens va convidar a fer una ruta d'aquelles importants pel Cap de Creus.
El començament de la ruta ja és explosiu. Les rampes del Port de la Selva et deixen a les portes del Parc. Una barrera ens indica l'entrada a l'espai protegit. La pista s'enfila fins a Mas Puignau, a 200 metres d'alçada, en poc més de 4,5 km. Seguint el GR-11 hem passat per Sant Baldiri de Tavallera i el Mas Paltré. En els últims metres d'aquest tros cal portar la bici a coll.
A continuació deixem el GR i agafem la pista que ens portarà fins al mirador de Cala Tavallera. En aquest punt (km 8) i fins al 9,4 cal fer el camí a peu. Hi ha un gran desnivell i és pràcticament impossible fer-lo al cim de la bici. De totes maneres, l'esforç val la pena. Poder admirar la cala, encara que només siguin cinc minuts, és un petit plaer gratuït.
Tornem a trobar el GR-11, passant pel Mas de la Birba. Ja no l'hem deixat més fins arribar el Far del Cap de Creus. Era un dels grans objectius que tenia des de fa temps i avui per fi ho hem fet. Hem arribat a la punta més oriental del país en btt.
Esmorzar, tallat "a reparo de la tramuntana" i tornem a pedalar. Aquesta vegada en direcció a Port-lligat. Un cop arribats a l'hípica, hem girat en direcció al Mas Duran. Sempre amb pujada i quina pujada! (dels 20m als 315m) hem anat cap a Muntanya Negra. El millor del dia ha estat el corriol de quasi 4 km que segueix el GR-92 i el camí vell de Cadaqués a Port de la Selva. M'agradaria destacar-lo, crec que és de "lo milloret" que he fet amb la bici.
Un cop a Mas Bufadors hem anat cap a Port de la Selva. Molt satisfets però també molt cansats. És una ruta autèntica, d'aquelles per disfrutar o avorrir la bici. 1000m de desnivell, 37 km, alguns d'ells amb la bici a coll...
Us deixem unes quantes fotografies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada