dissabte, 16 de març del 2013

El Montgrí

Lloc: El Montgrí
Distància: 20 km
Temps: 2 h
IBP: 40 AB
Altres:
Wikiloc:



Aquest matí hem carregat les bicicletes i ens hem dirigit cap al camp de futbol de l'Escala. En Jaume i en Lluís de l'Armentera ens han preparat una excursió pel Montgrí. Ens havien promès corriols per un "tubo", i sí senyor! Tal dit, tal fet. S'ha de dir que a l'Armentera el rellotge va una mitjoreta tard (o això ens han dit;)

Una vegada deixat l'asfalt ja ens hem adonat de què aniria la història avui: puja i baixa constant, pedra, sorra i corriols!! Nosaltres no hi estem acostumats a circular amb sorra, però un cop li agafes el què, és divertit (sobretot: pes endarrera, manillar fort i no deixar de pedalar). Del quilòmetre 1,5 al 2,3 ha estat l'aperitiu i el pròleg de la ruta. Pujada amb rampes intenses, pedres, arrels i una vegada al cim, baixada ràpida i perillosa.

Després de pedalar una estona per pista i amb unes vistes espectaculars de l'Escala, la Plana de l'Empordà i el Canigó, hem fet un descens espectacular (6,5 al 7,6). Poc més d'un quilòmetre, tot per corriol i amb un terra farcit de pedres i arrels. Avui hem descobert la importància d'una bona suspensió al davant i de portar-la ben ajustada. La pujada cap a la "Caseta del Guarda" l'hem fet per un altre corriol que passa paral·lel a una pista. Aquest ha de ser molt "guapo" fer-lo de baixada. Una vegada al cim, glop d'aigua, disfrutar de la vista de l'Estartit i les Medes i baixada llarga per un corriol amb algun tram tècnicament complicat però que val molt la pena.

En definitiva, una gran ruta i una gran zona per seguir coneixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada