diumenge, 16 de febrer del 2014

Cistella- l'Estela- Lladó

Lloc: Cistella- l'Estela- Lladó
Distància: 21 km
Temps: 2h 15 min
IBP: 57 MTB
Altres: Una altra església romànica al sac.
Wikiloc:



Avui tocava pujar a l'Estela. És una d'aquelles rutes clàssiques pels beteteros de l'Alt Empordà i nosaltres no hi havíem pujat. Alguna vegada havíem arribat a l'Ambrí o a Mas Ballart però mai a l'ermita de Santa Maria de l'Estela.

La sortida l'hem feta des de Cistella. De seguida les rampes de pujada ens han despertat les cames i amb un moment hem arribat a la Mare de Déu de Vida. Passant per la Serra d'en Clotes hem seguit enfilant-nos per unes pistes molt enfangades fins a passar per l'Ambrí i travessar la riera de Vilargilar. A continuació una dura i tècnica pujada fins a mas Ballart.

La segona pujada important de la ruta començava aquí. 2 quilòmetres de rampes del 10%, plat petit i anar fent fins a plantar-nos a l'esplanada de l'ermita. Les vistes panoràmiques de la plana de l'Empordà i del Golf de Roses, amb el Montgrí de fons són molt destacables. Una vegada fetes les fotografies de rigor hem explorat el mas abandonat que hi ha al costat. Hi hem trobat una sorpresa i no ens hem pogut estar de fer unes fotos. Que friquis!

Havíem sortit de Figueres amb el dubte de la pluja i ha estat a dalt de l'Estela que el cel ha començat a venir negre i a ploure. Una pluja fina que no ens ha deixat fins a Lladó, després d'una baixada llarga i ràpida que ens ha deixat als peus del Manol. La sortida de Lladó cap a Cistella també es fa en baixada. Entre una cosa i l'altra hem quedat enfangats fins a les orelles. Abans d'arribar encara ens quedaven una última pujada destacada. Ruta de només 21 km, amb un índex IBP prou elevat i on ens ho hem passat d'allò més bé. Només cal veure les fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada