dissabte, 1 de febrer del 2014

Portbou- Querroig

Lloc: Portbou- Querroig
Distància: 16 km
Temps: 5h
Altres: Ruta a peu
Wikiloc:




Aquest matí amb un grup de professors de l'escola i seguint les instruccions del sherpa Rafel ens hem endinsat per la zona de Portbou per tal de pujar al Querroig. L'inici de la ruta és duríssima amb unes pujades molt dretes només començar. Una vegada al Coll del Frare, cal seguir la pista que queda a mà dreta. És una pista ampla amb una lleugera pendent positiva.



Després de fer un corriol amb pendents del 46% ens hem plantat al Coll de les Llaceres, on ens hem aturat per esmorzar. A continuació ens esperava una de les parts més xules de la ruta, carenant per la frontera entre França i Catalunya. Les vistes del Puig-Neulós (avui nevat), la part francesa de les Alberes, el mar i l'Empordà han estat espectaculars. Una vegada al Pla de Ras hem decidit enfilar-nos fins al Querroig. El camí es converteix en un corriol molt pedregós i en algun punt de difícil accés però l'esforç té recompensa. El cim és un lloc especial i amb vistes del Golf de Roses, la plana de l'Empordà i la Catalunya Nord.





La baixada l'hem fet seguint les marques de Walter Benjamin. Un corriol molt empedrat, amb fortes pendents negatives que ens han deixat al peu del "pantano" de Portbou. És una camí sinuós i complicat. D'aquí al poble és una passejada per pista planera sense cap dificultat. La ruta l'hem acabat amb un bon dinar al Voramar.



1 comentari: