dissabte, 6 d’octubre del 2012

Figueres- El Roure- Montroig- El Roure

Lloc: Figueres- El Roure- Montroig- El Roure
Distància: 39 km
Temps: 3h
 IBP: 57 AB
Altres: Dues pujades al Roure. Una per la part emporlanada i l'altra pel purgatori. No val a badar
Wikiloc:



La volta d'avui té de tot. Estones amb paisatges espectaculars, corriols, pistes, asfalt, camains impracticables que hem fet a peu i també algun "pinyo". L'objectiu era fer la volta al Montroig.

Ens hem dirigit cap a Llers, tot enfilant la carretera i desfent el camí que ja hem fet altres vegades fins arribar a la Vall. D'aquí fins a Pont de Molins per pista i amb alguna baixada pronunciada. La primera pujada forta del dia comença aquí. Ens hem enfilat al Roure. Però avui, per la pista emporlanada, 2 quilòmetres amb rampes que arriben al 10%. A més a més d'això, el ritme com hem pujat! Quins bufecs! I després dèiem que estàvem tapats i refredats!

La festa contínua amb els corriols que porten fins a Biure i la carretera que va a Boadella. Fer-los, cada dia ens agrada més. Dels millors corriols de baixada que hi ha per la zona. 100% recomanables! Una vegada als peus del Montroig, el paisatge canvia. El sauló no ens deixarà fins tornar a arribar a Biure. Una pista amb contínua pujada, plena d'alzines sureres cremades però que ja verdegen i un paisatge digne d'aturar-s'hi.

Deixem enrera el camí que puja al castell i ens dirigim cap a la carretera de Darnius. Al cap de pocs metres tornem a enfilar una pista amb una baixada molt divertida, plena de sots que ens porta fins a Biure. I com que no en teníem prou, i amb dos coll..., cap al Roure altre cop. I a més pel cementeri i el camí conegut com el Purgatori (km 25,5). Rampes del 12-16% i la pista impracticable. Totalment descarnada i amb unes pedres soltes que ens han fet posar el peu a terra.

Una vegada al Roure cap a Figueres. Això sí no val a badar!. M'he fotut un castanyot en el lloc més fàcil del dia. Què hi farem! Després de veure que estava tot sencer, excepte alguna rascadeta, hem enfilat la N-II per arribar aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada