diumenge, 2 de desembre del 2012

Figueres- La Garriga de Vilanant i Llers

Lloc: Figueres- La Garriga de Vilanant i Llers
 Distància: 30 km
Temps: 3h
IBP: 39 BB
Altres:
Wikiloc:

Aquest matí ens trobàvem a 2º positius. La gran sort és que no feia tramuntana. Ahir vam decidir que aniríem cap a la Garriga de Vilanant. Feia més d'un mes que no hi passàvem i malauradament ha canviat molt.

Avui s'estrenava en Francesc, i sembla fet expressament, ja que cada vegada que ve algú per primera vegada amb la colla, la ruta es converteix en difícil. Tot i que avui l'índex IBP només marca 39 (Carlos aquest GPS vols dir que ...; és que avui en Carlos estrenava joguina).

Fins a la Garriga de Vilanant no té cap secret, només destacar que hem pujat pel Tubo. Un cop al cim de la garriga hem ciclat i caminat. El camí és molt empedregat i en certs punts perillós. Això sí, una vegada al cim, les vistes sobre el Rissec són espectaculars. La foto que hi ha a sota és d'aquest lloc.

A continuació, ens hem dirigit cap a Coquells, amb l'objectiu de voltar per la serra de l'Illa. Quina pena, quina desilusió i quina... Degut al foc de l'Empordà estan serrant tots els arbres (cremats i no tan cremats). La zona és irreconeixible. Els camins de moment són impracticables.

Al quilòmetre 17 hi ha un camí que s'inicia pel mig del camp, però que segueix per una ruta marcada per la gent de la Salines. És molt recomanable. Per acabar i no fer el mateix camí de diumenge passat hem baixat cap a Figueres per l'antic abocador. Només destacar un parell de coses: 1a cal baixar de la bici per fer els primers metres (21.9 km) són uns 300 metres. 2a la baixada tot i ser molt empedrada és molt divertida.

Apa, fins dijous que en Benet ens portarà a fer la volta al pantà i fins diumenge que en Joan ens vol passejar per Baussitges. La cosa promet!


1 comentari:

  1. No havia vist aquesta foto!!!! Ara en Francesc es dedica a la bicicleta? Quines coses!!! Quan torneu a quedar saluda'l de part meva!! Soms ex-companys d'estudi!!! Bé, de part d'en Quim Espluga, que per encaMETes potser no sabria qui sóc!!!

    ResponElimina