dijous, 6 de desembre del 2012

Maçanet de Cabrenys- Sant Miquel de Fontfreda

Lloc: Maçanet de Cabrenys- Sant Miquel de Fontfreda
Distància: 21 km
Temps: 3 hores
IBP: 71 BA
Altres:
Wikiloc:

Aquest matí l'objectiu era fer la volta al Pantà de Boadella des de Maçanet de Cabrenys i dinar a Tapis. Només baixar del cotxe m'he carregat la vàlvula de la roda de davant i he hagut de canviar la càmera. Una vegada feta la reparació, segona pana: no hem carregat el track. De totes maneres, cap problema, en Benet havia fet la ruta el diumenge passat. Això sí, en el sentit contrari. Avui també s'han afegit en Ferru, en Toni i en Jordi. Un Contador en potència que ens ha demostrat com es puja per les rampes.

En definitiva, ens enfilem a la bici i a pedalar s'ha dit. De seguida hem vist que sense les senyals del centre Salines-Bassegoda el camí no seria fàcil. Algunes senyals han desaparegut. I com no podia ser d'una altra manera, a la primera ens hem equivocat de camí. Només cal fer un cop d'ull al track per tal de veure que hi ha algunes anades i tornades (no és que haguem anat a buscar bolets).

Hem passat per Sant Andreu de l'Oliveda, església romànica però en propietat privada que impedeix l'accés. A pocs metres hi ha el camí que segueix la ruta 4 que és la que fa la volta al pantà. Nosaltres ens l'hem passat i allà s'ha acabat la volta a l'embassament. Seguint pistes amb bon estat hem anat a parar a la ruta 2 de les Salines- Bassegoda. Un cop situats, o això ha semblat, ens hem dirigit cap a Sant Miquel de Fontfreda, una ermita preciosa del segle XII. Hem esmorzat prenent el solet, disfrutant d'unes vistes privilegiades fins al Golf de Roses.

A contiuació hem decidit que era millor abandonar la idea de la volta al pantà i tornar cap a Maçanet. S'ha de dir que el pantà l'hem vist, però d'un tros lluny ;)

Per tal de no desfer camí hem seguit el GR-11. Una part del camí l'hem fet a peu (13,7 al 14,6km). Un cop retrobada la pista ens hem dirigit cap a l'Oliveda i Maçanet. En resum no hem fet la volta al pantà, però hem vist un parell d'ermites romàniques. El millor de tot ha estat el dinar que hem fet a Tapis amb la resta de  professors.

Alguns integrants de la colla del diumenge han sortit per la zona de Lladó, us en deixo el track:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada