dimecres, 7 d’agost del 2013

Figueres Oest

Lloc: Figueres i la zona Oest de la ciutat
Distància: 55 km
Temps: 4 h 30 min
IBP: 70 MTB
Altres:
Wikiloc:




La ruta que he penjat és pràcticament tota per pista. Hi ha algun tram d'un dificultat tècnica accentuada però la resta es fa perfectament. De totes maneres anem a pams.

La sortida de Figueres la fem en direcció a Palau de Sabaldòria per tal de fer un petit corriol paral·lel al riu Manol que ens deixa a l'entrada de Santa LLogaia d'Alguema. Una vegada travessada la població i seguint el camí de Sant Jaume, arribem a Creixell. Sortint del poble ens trobem amb algunes rampes que et treuen la son. Ens dirigim a la Torre de l'Àngel. 100% recomanable la seva visita. Per nosaltres és un clàssic.

Per una baixada molt divertida arribem a Pontós i ens enfilem per una pista d'uns 2 quilòmetres fins arribar a la carretera que ens porta a un altre clàssic: la baixada cap a Sant Nicolau d'Ordis. Corriol i pista per sotabosc! S'agreeix l'ombra de tota aquesta zona.



La següent aturada és Sant Pere de Navata. Una església a les afores de la població. L'explicació es troba en l'anterior enllaç. Del petit altiplà de Navata, baixem fins a travessar el Manol. És una pista ampla que permet deixar-se portar per la velocitat. Tant bon punt travessem el Manol agafem un camí mig amagat i bastant brut que voreja el riu (si no es vol fer aquest tram es pot agafar la pista principal que es troba uns 100 metres més endavant). És un lloc solitari i bastant inhòspit. Degut a la vegetació i al poc pas de la gent la pista s'acaba tranformant en un corriol estret que finalitza amb una pujada curta però intensa al mig d'un camp segat. Cal atravessar-lo per anar a trobar la pista que ens deixarà al cap de poc a la plaça de Cistella. A Cistella hem fet un petit kit-kat (plàtans i aquarius), per cert, val la pena visita l'església de Santa Maria també d'estil romànic.

La segona meitat de la ruta transcorre per la zona de la Salut de Terrades, menys ombrívola i on la calor ja apreta. Ens dirigim cap a la Serra de l'Illa. Una zona que es va cremar amb els incendis de l'estiu passat. Per sort, per la part on circularem avui i que ens porta a Terrades no es va veure afectada. Tot i una primera baixada pronunciada el que ens espera és la pujada més dura i intensa de la jornada. Són 2 km on en algun punt se supera el 13%. Però al cim hi ha un premi. Un corriol estret i divertit que ens deixa als peus del mas de l'Illa.

Seguim per camins que travessen camps de cirerers, per algun corriol que ens obliga a fer uns 30 metres a peu i arribem a Terrades. Omplim el bidó d'aigua per pujar a la Salut de Terrades. Ho fem per un camí emboscat que ens torna a fer baixar de la bici però que ens deixa a mig camí de la carretera que puja al Santuari. Amb uns quants quilòmetres a les cames les últimes rampes es fan costerudes. Només cal veure la cara que tinc al cim.





Ja diuen que després d'una pujada ve una baixada. I quina baixada! La pista ens porta cap a les Escaules. Amb les pluges i el poc trànsit es troba molt trencada i en alguns punts entre la velocitat que agafes i l'estat del camí la fan realment perillosa. Alerta! La darrera vegada que vam fer aquesta baixada se'm va fer pesada a causa de l'esforç que requereix, però aquesta vegada hi hem hagut d'afegir els cinc sentits.

Una vegada arribats a les Escaules hem seguit la Muga fins a Pont de Molins i Hostalets de Llers. El millor d'aquest tram el travessar la Muga amb aigua fins al genoll (49.3 km). A continuació cap a Figueres. En resum, una ruta llarga i amb algun tram intens però molt interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada